Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Απάντηση του Καραμανδάνειου για το επεισόδιο με την ανήλικη ασθενή της Παιδοψυχιατρικής

Η Απάντηση του Καραμανδάνειου για το επε...

"Ολα είναι υπό έλεγχο" λέει η διοίκηση

Το περιστατικό που αναστάτωσε την Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου  θεωρείται πλέον λήξαν ως ατυχές και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προς αποφυγή επανάληψής του και περιελαμβάνοντο στην αναφορά του προσωπικού, ελήφθησαν, σύμφωνα με τον Διοικητή του Καραμανδανείου, Παύλο Αθανασόπουλο.

Ερωτηθείς αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας, επίθεσης, με ελαφρύ τραυματισμό της εφημερεύουσας παιδοψυχίατρου, φθορών στο κτίριο και απόδρασης, που προκάλεσε 15ετής νοσηλευόμενη της Παιδοψυχιατρικής ,  ο Διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος δήλωσε: «Όντως έλαβα και έγγραφη αναφορά η οποία επαναλάμβανε τα όσα διαδραματίστηκαν με επί πλέον προσθήκη ότι η νοσηλευόμενη επετέθη και γρατζούνισε και τον φύλακα. Σημαντικό να επισημανθεί ότι η αποδράσασα νοσηλευομένη αφού επέστρεψε αυτοβούλως τα ξημερώματα της ίδιας μέρας της χορηγείται η  ενδεδειγμένη αγωγή και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γουρζή και των γιατρών, ώστε το περιστατικό πλέον μπορεί να θεωρηθεί λήξαν και η Παιδοψυχιατρική λειτουργεί με απόλυτη ομαλότητα».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Καραμανδανείου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αντώνης Δημητρόπουλος διευκρίνισε ότι του εστάλη μήνυμα πως θα λάβει εκ νέου με ορθή επανάληψη έγγραφη αναφορά σε αντικατάσταση αυτής που έχει ήδη παραλάβει.

Στο ερώτημα ποιοι υπέγραψαν την αναφορά και αν έχουν διατυπωθεί εγγράφως και άλλα αιτήματα για πρόσθετα μέτρα που συμπεριλαμβάνουν και αλλαγή της πόρτας σε ύψιστης ασφάλειας απάντησε: «Η προϊσταμένη υπέγραψε την αναφορά ως αρμόδια».

Σε σχέση με την λήψη περαιτέρω μέτρων ανέφερε: «Ήδη έχουν πραγματωθεί αιτήματα όπως είπα και προχθές, που αφορούν στην πρόσθετη φύλαξη και ήδη επελήφθημεν του θέματος αύξησης του νοσηλευτικού προσωπικού, με την προσθήκη μιας επιπλέον νοσηλεύτριας για τις νυκτερινές βάρδιες». Όσον αφορά στην αλλαγή της υπάρχουσας πόρτας με υψίστης ασφαλείας, ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι αυτό αντίκειται στην ενδεδειγμένη πυρασφάλεια και δεν είναι σύμφωνη η Πυροσβεστική.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Καραμανδανείου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αντώνης Δημητρόπουλος απαντώντας στο ερώτημα ποια η άποψή του για το συμβάν και ποιο το δέον γενέσθαι, διαχώρισε τη θέση του Συλλόγου ως αρνητική στην δημοσιοποίηση του θέματος και δήλωσε:

«Ήταν δυστυχώς ένα από τα ατυχή περιστατικά που συμβαίνουν σε τέτοιου είδους Κλινικές και όλοι γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζονται άμεσα και σωστά από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την εκάστοτε διοικούσα αρχή».

Επίσης πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω πώς διέρρευσε στον Τύπο. Αυτό που ξέρω είναι πως οι εργαζόμενοι της κλινικής δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία στον Τύπο.

Η διαχείριση του περιστατικού έγινε αυστηρά μέσα στα υπηρεσιακά πλαίσια, στους κόλπους του Νοσοκομείου μας με σκοπό την αντιμετώπισή του και την ομαλοποίηση της κατάστασης ώστε να λειτουργεί η κλινική κάτω από ασφαλείς συνθήκες και αυτό επετεύχθη. Γνωρίζω πως από την πρώτη στιγμή η διοίκηση ήταν ενήμερη και προέβη άμεσα και δραστικά στην ενίσχυση της κλινικής με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας και νοσηλευτικό προσωπικό».

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις