Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα 24 νήπια- προ νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!  

Πάτρα: Τα 24 νήπια- προ νήπια που διανύο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το σχολείο στεγάζεται στο ισόγειο ενός τριώροφου κτιρίου.

Ανάστατοι είναι οι γονείς 25 νηπίων και προ νηπίων που καθημερινά πηγαίνουν στο 29ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται με τη συνοδεία μίας νηπιαγωγού προκειμένου να προαυλίζονται σε άλλο σχολείο έχοντας διανύσει δεκάδες μέτρα και μάλιστα σε επικίνδυνο σημείο.  

Να σημειώσουμε ότι το σχολείο στεγάζεται στο ισόγειο ενός τριώροφου κτιρίου.

Μέχρι πρότινος στο νηπιαγωγείο εργάζονταν δύο εκπαιδευτικοί όμως βάσει νόμου η μία μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο με περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Ωστόσο οι γονείς από την πλευρά τους ανησυχούν γι΄αυτή τη μετακίνηση των παιδιών και ζητούν να υπάρχει και δεύτερη νηπιαγωγός. Και το ερώτημα είναι το εξής: «μπορεί η παρουσία μίας ή και δύο νηπιαγωγών να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή σε αυτόν τον διαρκή… περίπατο;»

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr o διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης «έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο σε σχέση με τον προαυλισμό των μαθητών. Τίθενται κρίσιμα ερωτήματα για το ποιος αποφάσισε πότε και πώς θα γίνεται ο προαυλισμός σε άλλο χώρο και να μετακινούνται τα παιδιά. Καταγράφω αυτή τη στιγμή μία πραγματικότητα που δε ξέρω πότε δημιουργήθηκε. Ο προαυλισμός γίνεται κανονικά με τη μία νηπιαγωγό όμως ακόμα δεν έχω ελέγξει ποιος πήρε την απόφαση. Δεν την πήρα εγώ. Μου παρουσιάστηκε μία διαμορφωμένη κατάσταση η οποία όπως ενημερώθηκα υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ως διοίκηση αναγκάστηκα να μετακινήσω την μία νηπιαγωγό όταν ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε από τα 26 στα 24 παιδιά. Η μετακίνηση έγινε λόγω έκτακτων λειτουργικών αναγκών. Η υποχρέωση της διοίκησης είναι όταν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 25, να στέλνουμε, με βάση το νόμο, δεύτερο εκπαιδευτικό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις