Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσεχώς επιδοτήσεις για ηλιακούς, κουφώματα, υδραυλικά μέχρι και πλακάκια για το μπάνιο

Προσεχώς επιδοτήσεις για ηλιακούς, κουφώ...

Ανακαινίστε όλο το σπίτι

Νέο πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα να ανακαινίσουμε όλο το σπίτι σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση του θα έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων θα μπορούν να αλλαχθούν κουφώματα, θερμοσίφωνες και αντικατάσταση τους με ηλιακούς ακόμα και πλήρη ανακαίνιση στο μπάνιο.

Αναλυτικά:

Ηλιακός θερμοσίφωνας
Ηλιακούς θερμοσίφωνες με κρατική επιδότηση θα μπορούν αν αγοράσουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες νοικοκυριά.

Ειδικότερα, με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης θερμοσιφώνων ρεύματος και αγοράς νέων ηλιακών με το μέσο κόστος αγοράς τους κυμαίνεται από 800 έως και 1.000 ευρώ.

Έως το τέλος του έτους υπολογίζεται πως θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, ενώ θα «τρέξει» και πρόγραμμα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για εξοικονόμηση 20%.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η διαδικασία το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων θερμοσίφωνων και την αγορά και τοποθέτηση ηλιακών θα «προσομοιάζει» στα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Ανακαίνιση σε μπάνια
Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ «αλλάζει», παίρνει πάνω του και το «Ανακαινίζω» και γίνεται ένα νέο πρόγραμμα που προσφέρει πέραν από επιδότηση για την ενεργειακή θωράκιση και χρήματα για ανακαίνιση μπάνιου.

Προ ημερών το υπουργείο Ενέργειας και συγκεκριμένα ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους έως 39 ετών να χρηματοδοτήσουν μέχρι και την αλλαγή στα πλακάκια του σπιτιού τους.

Ποιες δαπάνες καλύπτει το πρόγραμμα

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις θυμίζουν αρκετά αυτές των παραδοσιακών προγραμμάτων του «Εξοικονομώ».

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτονται:

η αντικατάσταση κουφωμάτων,
η εξωτερική θερμομόνωση,
τα συστήματα θέρμανσης - ψύξης,
τα συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης,
οι συσκευές Smart Home αλλά και οι απλές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες προβλέπονταν στο ξεχωριστό πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις αναβάθμισης που δεν σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή το σκέλος της ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν:

ανακαίνιση χώρων μπάνιου και αντικατάσταση ειδών υγιεινής,
ανακαίνιση χώρων κουζίνας,
αντικατάσταση πόρτας εισόδου,
αντικατάσταση και επισκευές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων,
αντικατάσταση και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων,
αντικατάσταση επιφανειών πατωμάτων,
επιχρίσματα και επισκευές δομικών στοιχείων.

Αλλαγή σε κουφώματα
Mετά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και την ανακαίνιση στα μπάνια σειρά παίρνουν και τα κουφώματα καθώς είναι αυτά άλλωστε που προσφέρουν και καλύτερη ενεργειακή θωράκιση ενός σπιτιού καθώς με νέα κουφώματα μειώνονται οι απώλειες σε θέρμανση. Έτσι το επόμενο διάστημα αναμένονται επιδοτήσεις που θα επιτρέψουν στους πολίτες που ενδιαφέρονται να αλλάξουν πόρτες και παράθυρα με νέα που θα μπορούν να διατηρούν τη ζέστη στο εσωτερικό και έτσι να επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Δείτε τον Οδηγό ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις