Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Βάζουν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο για να κλέψουν»

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Βάζουν τη ζωή παιδ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  «Κάθε μέρα παρατηρούνται κλοπές και παρενοχλήσεις. Στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται 30.000 φοιτήτριες και φοιτητές και εξοπλισμός εκατομμυρίων.», λέει ο Χρ. Μπούρας  

Συνεχείς είναι οι διαρρήξεις και οι κλοπές από Ρομά στο χώρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Ο πρύτανης μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ακόμα και μικρά παιδιά από οικογένειες Ρομά πάνε να κόψουν και να κλέψουν καλώδια βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο thebest.gr, «κάθε μέρα παρατηρούνται κλοπές και παρενοχλήσεις. Στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται 30.000 φοιτήτριες και φοιτητές και εξοπλισμός εκατομμυρίων. Κλέβουν καλώδια. Ζητώ από τις αρχές να πιάσουν αυτούς που αγοράζουν τα κλοπιμαία. Ξέρουν ποιοι είναι. Είναι γνωστό το ποιοι επεξεργάζονται μέταλλα και χαλκό στην περιοχή. Να τους ρωτήσει η αστυνομία και ο εισαγγελέας πού το βρήκαν. Εάν δεν υπάρχουν αυτοί, οι Ρομά δεν κλέβουν. 

Έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος καταυλισμός που δεν φαίνεται. Βάζουν μικρά παιδιά να κόβουν καλώδια και κάποια στιγμή θα έχουμε ατύχημα. Έχω ενημερώσει τους πάντες αν και δεν είναι δουλειά του Πανεπιστημίου. Γίνονται συνέχεια διαρρήξεις και κλοπές. Προχθές έκλεψαν τις μπαταρίες από τα ηλιακά φώτα. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει και δεν κάνουν τίποτα. Εάν πάει ένα μικρό παιδάκι και κόψει ένα καλώδιο και παύει ηλεκτροπληξία και χάσει τη ζωή του, τι θα γίνει μετά; Τι θα πούμε;

Χωρίς να θέλω να μιλήσω ρατσιστικά για τους ανθρώπους, οι Ρομά έχουν μία παραβατική στάση, δε μπορώ να το αλλάξω αυτό. Πρέπει να προστατεύσω τους φοιτητές μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις