Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Τετάρτη 5/10 Ημερίδα με θέμα "Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Όλα όσα θες να μάθεις"

Πάτρα: Την Τετάρτη 5/10 Ημερίδα με θέμα ...

Την διοργανώνει η νεοσύστατη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναστασία» σε συνεργασία με την Περιφέρει Δυτικής Ελλάδος στην Αγορά Αργύρη

Η «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε το 2021, με έδρα την Πάτρα και με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των εγκεφαλικών επεισοδίων. Δημιουργήθηκε στη μνήμη της Αναστασίας Αταμέγκου, τη γνωστή σε όλους ως Σία, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια και εργάστηκε για σχεδόν τρεις δεκαετίες στο πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Τμήμα Βιβλιοθήκης και τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Προϊσταμένη του Τμήματος, τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τα βιβλία και τους φοιτητές, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Την 1η Μαΐου του 2020, και ενώ δεν ταλαιπωρούνταν από κανένα πρόβλημα υγείας, υπέστη σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για περισσότερο από 6 μήνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Την 17η Νοεμβρίου και μετά από πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, απεβίωσε στα 56 της χρόνια αφήνοντας, όμως, πίσω της ένα μεγάλο όραμα, την «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ».

Στη μνήμη της φρόντισαν να δώσουν πνοή τα παιδιά της, Γιώργος και Σοφία Δημακίδη δημιουργώντας την “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” με τη συνδρομή ανθρώπων που ανήκουν στο φιλικό τους περιβάλλον, όπως οι Μαρία Ανδριανοπούλου και Νίκη Καρακώστα.

Η «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει την 1η της Ημερίδα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.30-20.30 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα με θέμα “Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Όλα όσα θες να μάθεις”. Η Ημερίδα έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την αναγνώριση συμπτωμάτων, τις θεραπείες και την αποκατάσταση της νόσου και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα μιλήσουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πιο συγκεκριμένα:

•             Ο κ. Καργιώτης Οδυσσέας, Νευρολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων και Επιμελητής Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν Πειραιά θα εξηγήσει τα συμπτώματα που θα εκδηλώσει ένας ασθενής και την μέθοδο της θρομβόλυσης ως τρόπο αντιμετώπισης,

•             o κ. Ζαμπάκης Πέτρος, Αν. Καθηγητής Επεμβατικής Νευροακτινολογίας Παν/μίου Πατρών θα μιλήσει για την αντιμετώπιση στο οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και τις σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές,

•             ο κ. Παπαναγιώτου Παναγιώτης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών θα αναφερθεί στην Οργάνωση Επεμβατικών Θεραπειών για το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο και τέλος,

•             ο κ. Διονυσιώτης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών και Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού ΠΓΝΠ θα αναπτύξει τους τρόπους αποκατάστασης ενός ασθενούς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ευελπιστούμε αυτή η Ημερίδα να είναι η αρχή για να συμβάλλουμε στην ενημέρωση του κοινού για το εγκεφαλικό επεισόδιο προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων μέσω της πρόληψης αλλά και να αναγνωριστούν τα συμπτώματα εμφάνισης τέτοιων επεισοδίων, ώστε να υπάρχει άμεση δράση για την αντιμετώπισή τους που θα συνεισφέρει και στη μείωση των βλαβών που ίσως προκληθούν.

Στην «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» ξεκινάμε τώρα το έργο μας με όραμα να μην υποφέρει κανείς άλλος όπως υπέφερε η δική μας οικογένεια και τα εγκεφαλικά επεισόδια να μην αποτελούν, πλέον, αιτία θανάτου. Είμαστε σίγουροι πως θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μέσα από το έργο μας ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μία ανθρώπινη ζωή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις