Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί αναδύεται δυσοσμία από τα φρεάτια της Πάτρας; Τι οδηγεί στα… ταπέτα;

Γιατί αναδύεται δυσοσμία από τα φρεάτια ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε οι καταστηματάρχες, τι επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ- Το απαρχαιωμένο δίκτυο ομβρύων και τα παρατράγουδά του

Θέμα συζήτησης έχει γίνει ειδικά τις τελευταίες ημέρες η δυσοσμία από τα φρεάτια στο κέντρο της Πάτρας, ακόμα και στη Ρήγα Φεραίου όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα εστίασης.

Όπως είναι φυσικό η κατάσταση έχει φέρει σε απελπισία τους επιχειρηματίες αλλά και τους θαμώνες. Οι πρώτοι προσπαθούν να καλύψουν τη δυσοσμία τοποθετώντας ταπέτα όμως μάταια καθώς η αιτία του προβλήματος είναι σοβαρή και δύσκολο να αλλάξει, τουλάχιστον όχι άμεσα. Οπότε τι τους απομένει; Τα ταπέτα, τα οποία όμως σε περίπτωση βροχής είναι επικίνδυνα για πλημμύρες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, «πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο το κέντρο της Πάτρας. Το σύστημα αποχέτευσης είναι τέτοιο που στον ίδιο αγωγό ρέουν και τα λύματα και τα νερά της βροχής. Αυτή τη στιγμή με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε είναι αδύνατο να αλλάξει αυτό. Χρειάζονται περίπου 400.000.000 ευρώ.

Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα που δημιουργείται στα καταστήματα εστίασης της περιοχής όμως και το να καλύπτονται τα φρεάτια με ταπέτα και ειδικά όταν ενδέχεται να βρέξει, δημιουργεί πλημμυρικά προβλήματα. Γενικότερα η αντιπλημμυρική προστασία της Πάτρας έχει μεγάλα ελλείματα. Υπολογίζουμε ότι τα έργα που χρειάζονται ξεπερνούν τα 150.000.000 ευρώ  και μάλιστα με τις ανατιμήσεις των υλικών μπορεί να φτάνουν και τα 200.000.000 ευρώ. 

Από την πλευρά μας εφαρμόζουμε κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί με τις έντονες βροχοπτώσεις δε μπορεί να λειτουργήσει,  ένα σύστημα όπου χρησιμοποιούμε υλικά απόσβεσης. Ίσως το πρόβλημα γίνεται περισσότερο αντιληπτό με τους ανέμους και την υγρασία.

«Το πρόβλημα της δυσοσμίας στη Ρήγα Φεραίου λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου όμβριων είναι έντονο και ενοχλεί  πολίτες, πελάτες που επισκέπτονται καθήμενοι τα καταστήματά υγειονομικού ενδιαφέροντος και φυσικά τους ιδιοκτήτες που εισπράττουν αυτή την δυσαρέσκεια.

Ο Δήμος έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα, έχει παρέμβει με τα μέσα που διαθέτει όμως το πρόβλημα παραμένει αφού φαίνεται πως οριστική λύση θα έδινε μόνο ένα καινούργιο δίκτυο που όμως είναι αδύνατο να γίνει λόγω κόστους» αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις