Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μήπως οι οικοδεσπότες του Airbnb έχουν ξεφύγει; "Βάλε πλυντήριο, κούρεψε το γκαζόν"

Μήπως οι οικοδεσπότες του Airbnb έχουν ξ...

Οι αγανακτισμένοι ταξιδιώτες στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διαμαρτύρονται

Μία μακρά λίστα με δουλειές του σπιτιού απαιτείται να συμπληρώσουν οι επισκέπτες ορισμένων Airbnb προτού αποχωρήσουν από το κατάλυμα, παρότι έχουν προπληρώσει το κόστος καθαρισμού, το οποίο συνολικά μπορεί να ανέρχεται έως και στα 375 δολάρια.

Για να «βρουν το δίκιο τους», οι αγανακτισμένοι ταξιδιώτες στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διαμαρτύρονται διότι τους ζητήθηκε να βγάλουν να σκουπίδια, να πλύνουν τα σεντόνια ή ακόμη και να κουρέψουν το γκαζόνπροτού αποχωρήσουν.

 Σε ένα βίντεο που έγινε viral μέσω του TikTok, μία γυναίκα δηλώνει πως αποφάσισε τελικά να μην κλείσει Airbnb, διότι ο ιδιοκτήτης χρέωνε 125 δολάρια σε κόστος καθαρισμού, ενώ παράλληλα ζητούσε από τους επισκέπτες να βγάλουν τα σκουπίδια, να βάλουν πλυντήριο πιάτων, να αφαιρέσουν τα σεντόνια από τα κρεβάτια και να βάλουν πλυντήριο ρούχων.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε περίπου 66.000 προβολές και σχεδόν 5.000 σχόλια, μεταξύ των οποίων ορισμένοι μοιράζονταν αντίστοιχες εμπειρίες τους σε Airbnb. «Εάν πληρώνω 229 δολάρια τη νύχτα για να μείνω κάπου συν 125 δολάρια για το καθάρισμα, δεν πρόκειται να βάλω και πλυντήριο. Ξέρω ότι είναι μία πλύση και θα μου πάρει δύο λεπτά, αλλά είναι θέμα αρχής και με ενοχλεί», σημειώνει η γυναίκα που ανήρτησε το βίντεο.

 Σε αντίστοιχη ανάρτηση στο Reddit από τον Ιούλιο, ένας χρήστης αναρωτιέται εάν είναι φυσιολογικό να του ζητά ο ιδιοκτήτης να κουρέψει το γκαζόν. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως δεν θέλει να δεχθεί πρόστιμο, επιπλέον χρέωση ή κακή κριτική, διότι «αμέλησε» να κάνει αυτό που του ζητήθηκε.

Τι λέει η Airbnb
Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb στο Business Insider, παρότι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες επιλέγουν το ύψος του κόστους καθαρισμού, η εταιρεία παρέχει συμβουλές, ώστε να διατηρηθεί σε ένα λογικό επίπεδο και συστήνει να μην υπάρχει καθόλου τέτοια χρέωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 45% των καταλυμάτων στην πλατφόρμα δεν χρεώνουν το κόστος καθαρισμού, ενώ για όσα το κάνουν το κόστος είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερο του 10% της συνολικής κράτησης.

«Θα θέλατε από τους επισκέπτες σας να βάζουν τα βρόμικα πιάτα στο πλυντήριο ή να βγάζουν τα σεντόνια προτού φύγουν; Εάν ναι, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να χρεώσετε το απολύτως ελάχιστο για τον καθαρισμό – ή να μην χρεώσετε καθόλου», σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Airbnb που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες. «Εάν το κόστος είναι υψηλότερο, τότε οι επισκέπτες ενδέχεται να περιμένουν απλώς να αποχωρήσουν από τον χώρο σας όπως θα έκαναν και από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου», σημειώνεται στην ιστοσελίδα.

Εμπόδια
Μάλιστα, κάποιες φορές υπάρχουν ακόμη περισσότερα εμπόδια. Όπως σημειώνει στο Business Insider ο Kimanzi Constable, ψηφιακός νομάς που έχει μείνει σε τουλάχιστον 100 καταλύματα μέσω του Airbnb, ορισμένοι ιδιοκτήτες ζητούν να κάνει κάποιες δουλειές χωρίς να του παρέχουν τον βασικό εξοπλισμό καθαρισμού.

«Ιδιοκτήτες Airbnb μου έχουν ζητήσει να κάνω δουλειές, όπως να βγάλω τα σκουπίδια φεύγοντας, να πλύνω τα πιάτα, να συμμαζέψω και άλλα πράγματα, παρότι έχω πληρώσει το κόστος καθαρισμού, το οποίο ενδέχεται να είναι υψηλό αυτή την περίοδο. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, εφόσον έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό», σημειώνει ο Constable. «Οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε είτε να παρέχουν όλα τα απαραίτητα πράγματα είτε να αφαιρούν εντελώς το κόστος καθαρισμού», συμπληρώνει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις