Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Δήμος της Πάτρας παρεμβαίνει υπέρ εργολάβου επιλέγοντας προσφορά ακριβότερη κατά 250.000 ευρώ- ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Όταν ο Δήμος της Πάτρας παρεμβαίνει υπέρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο χώρο των εργοληπτών δημοσίων έργων

250.000 ευρώ επιπλέον σε δημοτικούς πόρους, θα κοστίσει σύμφωνα με όσα λέει στο thebest.gr o εργολάβος Δημοσίων Έργων, Πέτρος Μαντάς, η επίδειξη εύνοιας του Δήμου Πατρέων υπέρ συγκεκριμένου εργολάβου με τον οποίο ήδη συνεργάζεται για την υλοποίηση έργου που έχει αρχίσει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας.

Ο λόγος, για  τον διαγωνισμό για έργο των συντηρήσεων στη βόρεια πλευρά της Πάτρας ύψους 1,5 εκ. ευρώ συν ΦΠΑ. Η ιστορία έχει ως εξής:
Από τον διαγωνισμό για το έργο αναδείχθηκε 1ος μειοδότης η εταιρεία του κ. Μαντά.

Ο 2ος μειοδότης έκανε τότε προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Επίλυσης Προδικαστικών Προσφυγών η οποία και τον δικαίωσε επικαλούμενη ένα καθαρά τυπικό έως τυπολατρικό πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο κλήθηκε να κατοχυρώσει την απόφαση μπλόκαρε ως παράτυπη την υπογραφή σύμβασης έργου του Δήμου Πατρέων στο 2ο μειοδότη, θεωρώντας μη σοβαρή την αιτία ακύρωσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Επίλυσης Προδικαστικών Προσφυγών.

Επί της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσέφυγε εκ νέου ο 2ος μειοδότης και τότε συνέβη το εξης:
Ο Δήμος της Πάτρας παρενέβη υπέρ του σε αντίθεση με το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο απλά δήλωσε ότι δεν παρεμβαίνει και θα σεβαστεί την όποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κάπως έτσι, ο Δήμος με την παρέμβασή του υπέρ προσφοράς κατά 250.000 ευρώ ακριβότερης, αδιαφόρησε μεν για την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού έδωσε μηνύματα δε ότι έχει χρήματα να διαθέτει για τους εργολάβους της προτίμησής του.

Για την ιστορία, ο εργολάβος υπέρ του οποίου τάχθηκε ο Δήμος της Πάτρας εμπλέκεται ήδη σε πολύ γνωστό έργο το οποίο καρκινοβατεί εδώ και μήνες με προβληματική εκτέλεση ως προς τους χρόνους παράδοσής του με τα χρονοδιαγράμματα να αλλάζουν ανά εποχή.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο χώρο των εργοληπτών δημοσίων έργων σχετικά με την αμεροληψία του Δήμου Πατρέων.

 To thebest.gr επικοινώνησε με τον κ. Κορδά, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για επίθεση λάσπης και ότι θα αναζητήσει τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν ισχύουν τα καταγγελόμενα. 

Ακολουθεί το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο δείχνει τη στάση του Δήμου Πατρέων υπέρ του εργολάβου και την στάση του Ελληνικού Δημοσίου να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις