Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθησυχαστικοί Λέκκας και Παπαδόπουλος για τα 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα

Καθησυχαστικοί Λέκκας και Παπαδόπουλος γ...

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Ηλείας οι συνεχείς σεισμοί

Μπαράζ σεισμών ταρακουνά την Πελοπόννησο σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, καθώς μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που έχει λάβει χώρα στην Ηλεία ταρακουνήθηκε η Πάτρα. Ωστόσο όπως σημείωσε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας οι σεισμοί δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Για τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στις 17:00 στην Αχαΐα μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο Newsbomb.gr.

«Η σεισμική δόνηση στην Αχαΐα είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός και δεν σχετίζεται με προηγούμενα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά. Εμείς παρακολουθούμε αλλά δεν ανησυχούμε», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Δυνατός σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν λίγο την Πάτρα- Πού βρίσκεται το επίκεντρο

«Δέκα σεισμοί σήμερα στο ίδιο υποθαλάσσιο ρήγμα»
Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς που έγιναν αισθητοί στον Πύργο αλλά και σε γύρω περιοχές της Ηλείας.

«Ο σεισμός 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (σ.σ. 3:58) οφείλεται σε μια σειρά σεισμών. Στο ίδιο σημείο σημειώθηκαν δέκα σεισμοί συνολικά με πιο πρόσφατο το 4,1 στο θαλάσσιο χώρο νότια του Πύργου και συγκεκριμένα στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που ξεκινά από τη Ζαχάρω και φτάνει μέχρι τον Πύργο», είπε ο κ. Λέκκας.
Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας: «Είναι αρκετοί οι σεισμοί που σημειώνονται, εμείς παρακολουθούμε το φαινόμενο χωρίς όμως ανησυχία», κατέληξε.

Νέος σεισμός στον Πύργο

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

 

Σχεδόν μεμονωμένο χαρακτηρίζει τον σεισμό των 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος,  Σεισμολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης ΕΕ και UNESCO.  Αντίθετα, τονίζει, χρειάζεται παρακολούθηση η σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία.

«Έχουμε μια συστάδα αρκετών σεισμών από την Πέμπτη και το φαινόμενο συνεχίζεται και σήμερα. Χρειάζεται να το δούμε καλύτερα, να το παρακολουθήσουμε. Βλέπω επιμονή με αρκετές δονήσεις που προέρχονται από ρήγμα στο βόρειο μέρος του Κυπαρισσιακού κόλπου. Όταν έχουμε επίμονη σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή πρέπει να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των σεισμών. Προς το παρόν το επίκεντρο των σεισμών είναι σε θαλάσσιο χώρο και αυτό είναι ευεργετικό» αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις