Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συντόνιζε τον κοινό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συντόνιζε...

"Οι ημέρες της αλαζονείας τους είναι μετρημένες" είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για «τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που συνιστά παραδοχή ενοχής», κάνει λόγο σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Το μοτίβο είναι το εξής: παρακολουθήσεις που γίνονται από ΕΥΠ και Predator, μια κυβερνητική τροπολογία που καταργεί την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για την άρση απορρήτου, την επιλογή της κυβέρνησης να μην κληθούν στην εξεταστική κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, όπως ο κ. Δημητριάδης -ανιψιός του κ. Μητσοτάκη- και έχουμε και τη δικαιολογία της κυβέρνησης που λέει “σας παρακολουθούσα για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά έχω καταστρέψει τα αρχεία πια, και δεν θα σας δώσω απαντήσεις”».

Ο κ. Ηλιόπουλος επέρριψε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό και προειδοποίησε: «Είναι σαφέστατο ότι ο κ. Μητσοτάκης συντόνιζε τον κοινό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator. Αυτό που προσπαθεί να αποφύγει τώρα στην εξεταστική η ΝΔ δεν θα το αποφύγει όταν η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει προανακριτική επιτροπή. Εκεί θα αναγκαστούν να απαντήσουν».

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε: «Εμείς είμαστε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο, να έχει δηλαδή η χώρα προοδευτική διακυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές. Η βασική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι εμείς δεν θα δεχθούμε να ξεφτιλίσουμε τους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Το να ψηφίσει η χώρα δεύτερη φορά νέο εκλογικό νόμο είναι θεσμική παρακμή. Εμείς εξάλλου φέραμε έναν νόμο που είναι σε αναλογική εκλογική κατεύθυνση. Δεν πιστεύουμε στα bonus των 50 εδρών, είναι αντιδημοκρατικό και εξυπηρετεί μικροπολιτικά, συγκυριακά συμφέροντα».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι η «απλή αναλογική δεν σημαίνει ακυβερνησία, είναι λογικό άλμα αυτό το επιχείρημα. Η χώρα μπορεί να έχει κυβέρνηση με απλή αναλογική» κα υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη βουλή ότι εκλογές σημαίνει 2 με 3 μήνες αστάθειας. Στην πραγματικότητα με αυτή τη φράση παραδέχθηκε τη δική του απομόνωση. Η μοναδική πιθανή συμμαχία για τον ίδιο είναι η Ελληνική Λύση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα υποστήριξε: «Ακόμη και στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Πέτσας είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η ερώτηση που του έγινε για τη μετάβαση στο πετρέλαιο αφορά 700 χιλ. νοικοκυριά. Η απάντηση του κ. Πέτσα για το αν η κυβέρνηση θα βοηθήσει τον κόσμο με το κόστος της μετάβασης ήταν το “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”. Φανέρωσε δηλαδή το κυβερνητικό δόγμα για τον χειμώνα που έρχεται, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια μετάλλαξη του δόγματος περί ατομικής ευθύνης. Δεν φέρει, δηλαδή καμία ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που η χώρα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ, και την τρίτη μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά ή για το γεγονός ότι στους εργαζόμενους κοστίζει το χρόνο 2 βασικούς μισθούς η θέρμανση».

Όσο δε για τις επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε πως «πρόκειται για χρήματα που ήδη τα έχει πάρει από τον ελληνικό λαό, χωρίς να μειώσει ΕΦΚ και ΦΠΑ σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού». Μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα, αυτά που δώσανε είναι ένα κουτάκι σπίρτα. Ευτυχώς για όλους μας οι μέρες της αλαζονείας τους είναι μετρημένες!» σημείωσε.

Τέλος προανήγγειλε ότι «από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει και μέτρα που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καν στο Ταμείο, γιατί έχει αποκλείσει ολοκληρωτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πρόσβαση στο Ταμείο και με βάση τα πρώτα στοιχεία, 500 εκατ. δάνεια θα δοθούν αποκλειστικά σε 13 επιχειρηματικούς ομίλους», κατήγγειλε» και κλείνοντας υπογράμμισε: «Το μοντέλο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα μοντέλο φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις