Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το Σάββατο η νέα ποιητική συλλογή του Ανδρέα Λάζαρη

Πάτρα: Παρουσιάζεται το Σάββατο η νέα πο...

Τίτλος της, Πολιτικόν Ενύπνιον Ι – Η εκδήλωση θα γίνει από τις εκδόσεις Πικραμένος και την Κοινο-Τοπία το Σάββατο 17/9 στις 19.30 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Οι εκδόσεις Πικραμένος και η Εταιρεία Κοινωνικής δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr, προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης της καινούργιας ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Αθ. Λάζαρη, «Πολιτικόν Ενύπνιον Ι» (2020).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7:30μμ, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πάτρας, στην άνω πόλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Ψάχου, φιλόλογος, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας,

Στέλιος Μαφρέδας, ποιητής

Η εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια Αλέκα Ράπτη θα απαγγείλει ποιήματα από την συλλογή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μελοποιημένη ποίηση από το μαέστρο Χρίστο Παναγιωτόπουλο και την ορχήστρα του. Θα ακουστεί το ποίημα του Ανδρέα Λάζαρη, Οι Ποιητές, μελοποιημένο από τον Χρίστο Παναγιωτόπουλο.

Προσέγγιση βιβλίου

Η ποιητική συλλογή αποτυπώνει την απότομη μετάλλαξη και μεταλλαγή της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών μέσα από τη βίαιη διαδικασία της μνημονιακής φτωχοποίησης, χωρίς να παραλείπει να κοιτάζει το ατομικό βίωμα ως μορφή αντίδρασης και αντίστασης στην καθολική αλλοτρίωση.

*Ο Ανδρέας Λάζαρης έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε φιλολογία στο Τμήμα Μεσαιωνικής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, θεωρίας της Λογοτεχνίας και Ερμηνείας των Κειμένων του ίδιου Πανεπιστημίου, στο οποίο υπήρξε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος. Δίδαξε θεωρία της λογοτεχνίας και Νεοελληνική φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανελλιπώς από το 1986 ως το 1992.

Το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 δίδαξε ως Λέκτορας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2019 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Πελοπόννησος. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Του Έρωτα και του Αχέρο(ν)τα, εκδ. Πολύεδρο, 2014 και Πολιτικόν Ενύπνιον, εκδόσεις Πικραμένος, 2020. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture