Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Απόψε στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου "Το Φιντανάκι"

Πάτρα: Απόψε στο αίθριο του παλαιού Δημο...

Στις 9 το βράδυ στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χουρδούμη από την ομάδα «Χορολάτρες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Άγιος Ιωάννης»

Τελευταία «στροφή» απόψε Τετάρτη 14/9/2022 στις 9 το βράδυ για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την παράσταση «Το Φιντανάκι» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χουρδούμη  από την ομάδα «Χορολάτρες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Άγιος Ιωάννης», στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

«Το Φιντανάκι» είναι γραμμένο από τον Παντελή Χορν και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα. Είναι δραματικό έργο της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου και γράφτηκε το 1921. Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της εποχής & τις οικονομικές όσο και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Όλα εκτυλίσσονται σε μια Πλακιώτικη αυλή λίγο καιρό πριν από την Μικρασιατική καταστροφή. Η Τούλα, (το νεαρό φιντανάκι), φτωχή μοδίστρα, κόρη του ταχυδρόμου κυρ- Αντώνη, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γιάγκου, ενός νέου άνεργου μάγκα (κουτσαβάκης). Ο Γιάγκος θα προδώσει τον έρωτά της για χάρη της Εύας, που εκτός από όμορφη έχει και πολλές γνωριμίες που ίσως φανούν χρήσιμες στον Γιάγκο.

Η Τούλα όμως, περιμένει το παιδί του. Μπροστά στο σκάνδαλο και με προτροπή της κυρά-Κατίνας, μιας γυναίκας ελαφρών ηθών- ο κυρ-Αντώνης θα καταχραστεί χρήματα της υπηρεσίας του και θα κινδυνέψει να οδηγηθεί στη φυλακή. Στο τέλος του έργου, ο κυρ-Αντώνης πεθαίνει, πληγωμένος βαθιά στην αξιοπρέπειά του, και η Τούλα ακολουθεί τον ηλικιωμένο αλλά εύπορο Γιαβρούση προκειμένου να φύγει από την φτώχεια…

Η ΑΥΛΑΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΑΝDA MORENA»

Οι τίτλοι τέλους για το φετινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα «πέσουν» και επίσημα στις 9 το βράδυ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρο της Πάτρας, όπου θα πραγματοποιηθεί  συναυλία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από το μουσικό σχήμα Banda Morena.

Οι “Banda Morena” είναι μία πολυδιάστατη µπάντα, η οποία κινείται σε ποικίλα µουσικά είδη. Το σχήμα χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, κέφι & δημιουργική φαντασία.

Ο ήχος και οι µελωδίες της µπάντας κινούνται ανάμεσα στο ροκ, έντεχνο, swing, rock n’ roll, disco, κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης µουσικής σκηνής, µε ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Τη σχήμα απαρτίζουν οι: Εύη Αναστοπούλου(τραγούδι),  Χρήστος Ζαχαρόπουλος(τραγούδι) Θοδωρής Βένδρας (μπάσο – φωνητικά), Φώτης Αθανασόπουλος (πλήκτρα), Λεωνίδας Βασιλόπουλος (κιθάρα) Νίκος Χαραλαμπάκης (τύμπανα).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture