Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες στιγμές της με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της στο πλευρό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες στιγμέ...

Ο Κάρολος και η Άννα ήταν οι μόνοι που την πρόλαβαν ζωντανή το απόγευμα της Πέμπτης

Με τον διάδοχό της και την μοναχοκόρη της στο πλευρό της πέρασε η βασίλισσα Ελισάβετ τις τελευταίες στιγμές της, στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Ο (βασιλιάς πια) Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ήταν στο πλευρό της μητέρας τους έως το τέλος, ενώ οι άλλοι δυο γιοί της, Άντριου και Έντουαρντ αλλά και τα εγγόνια της Γουίλιαμ και Χάρι δεν την πρόλαβαν εν ζωή.

Φως τις τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε την Πέμπτη (08.09.2022) σε ηλικία 96 ετών, ρίχνει η Daily Mail. Η μονάρχης είχε αποσυρθεί στο παλάτι του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, από τον περασμένο Ιούλιο καθώς η υγεία της «βάραινε» όλο και περισσότερο. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, ο Κάρολος και η Άννα ήταν στο πλευρό της έως το τέλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έσπευσαν στη Σκωτία, δεν πρόλαβαν να τη δουν για τελευταία φορά ζωντανή.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (πρωτότοκος γιος του Κάρολου και διάδοχος του θρόνου πλέον), ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας Έντουαρντ και τη σύζυγό του, Σόφι, δούκισσα του Έσεξ, έφτασαν μαζί στο Μπαλμόραλ και αργότερα ο πρίγκιπας Χάρι. 

Ο Κάρολος και η Άννα, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, βρίσκοταν ήδη στη Σκωτία όταν ενημερώθηκαν για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της μητέρας τους και έτσι μπόρεσαν από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται στο πλευρό της. Αντίθετα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας του Έσεξ, Έντουαρντ ήταν στο Λονδίνο και χρειάστηκε, μαζί με τον Γουίλιαμ, να ταξιδέψουν στη Σκωτία αλλά έφτασαν αφού είχε πεθάνει η βασίλισσα. 

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε επισήμως στις 20:30 (ώρα Ελλάδας, 18:30 Βρετανίας) αλλά λέγεται πως είχε πεθάνει δυο ώρες νωρίτερα και πως η μόνη που το ήξερε ήταν η πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας.

Σχεδόν μια ώρα αφού είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της βασίλισσας, έφτασε στο Μπαλμόραλ και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στη Βρετανία για να παραστεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ. 

Η Βρετανία σε πένθος
Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, της γυναίκας που έμεινε στο θρόνο της χώρας για 70 συναπτά έτη, η Βρετανία βυθίστηκε στο πένθος.

Έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά και στο Γουίνδσορ (σ.σ. αγαπημένη της κατοικία), πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, έσπευσε να θρηνήσει για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες, το site και τα social media της βασιλικής οικογένειας «ντύθηκαν» με το πένθιμο μαύρο.

Σήμερα, περίπου στις 10:00, ο νέος βασιλιάς της χώρας, ο μέχρι τώρα πρίγκιπας Κάρολος, θα ανακηρυχθεί επισήμως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης.

Από εδώ και πέρα θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Όλοι οι άντρες του Συμβουλίου κατά την διάρκεια της τελετής υποχρεούνται να φορούν πρωινό κοστούμι με μαύρες ή σκούρες γραβάτες.

Στη συνέχεια αναμένεται ο νέος βασιλιάς να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στο βρετανικό λαό.

Αργότερα θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα και να εγκρίνει το μήνυμα συλλυπητηρίων. Κατόπιν οι εργασίες του θα ανασταλούν για 10 ημέρες, όσο θα διαρκέσει το πένθος στη Βρετανία.

Στις 15:30 η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις