Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

iPhone 14: Αποκαλύφθηκε το νέο υπερσύγχρονο τηλέφωνο της Apple

iPhone 14: Αποκαλύφθηκε το νέο υπερσύγχρ...

Στα 799 δολάρια η τιμή του

Τα αποκαλυπτήρια των χαρακτηριστικών των νεών iPhone 14 έκανε ο CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ βάζοντας τέλος στην αγωνία όλων. Επίσης παρουσιάστηκαν και τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch Pro, τα AirPods Pro 2, το iPad 10ης γενιάς αλλά και τα λογισμικά iOS 16 και watchOS 9.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η τιμή του νέου δημιουργήματος της Applle το iPhone 14 θα ξεκινά από 799 δολάρια, διατηρεί δηλαδή την ίδια τιμή με το περσινό iPhone 13, αλλά με όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Από την άλλη η τιμή για το μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 14 Plus θα ξεκινά από τα 899 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε ανησυχία ότι υπήρχε περίπτωση η τιμή να ήταν αυξημένη λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και πληθωριστικών πιέσεων, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν επαληθεύτηκε.

Η Apple έκανε γνωστό ότι σταματά το iPhone Mini, ενώ το iPhone 14 θα διατίθεται σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών για το Max.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του iPhone 14 έχει μια κύρια κάμερα 12 megapixel, με μεγαλύτερο και ταχύτερο αισθητήρα και κατά 49% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο δεύτερος φακός στο πίσω μέρος της συσκευής (και σε διαγώνια διάταξη) είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος. Η εμπρόσθια (selfie) κάμερα έχει και αυτή αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και κατά 38% καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φωτισμό.

Παράλληλα η Apple αποκάλυψε και τη λειτουργία δορυφορικής συνδεσιμότητας που ονομάζεται Emergency SOS via Satellite.  Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο προορίζεται ώστε να βοηθά  τους ανθρώπους να επικοινωνούν όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας τους είναι εκτός λειτουργείας. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κατασκευάστηκε ώστε οι συσκευές iPhone 14 να μπορούν να συνδέονται σε δορυφόρους όταν δεν βρίσκονται κοντά σε επίγειο πύργο. Αυτό πολύ απλά θα επιτρέπει στους χρήστες να στρέψουν τη συσκευή τους προς έναν δορυφόρο, τον οποίο το τηλέφωνο θα βοηθήσει στον εντοπισμό του και με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες για να λάβουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις