Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετράλωνα: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές

Πετράλωνα: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές

Ερευνάται σχέση με τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Εν ψυχρώ, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, η εκτέλεση στα Πετράλωνα. Οι δράστες κυνήγησαν το θύμα τους, από την οδό Αγαθοδέμονος, το οποίο προσπάθησε να ξεφύγει, ενώ πυροβολούσαν, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός λίγα μέτρα μακριά. Δίπλα του βρέθηκε ποσό περίπου 4.000 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, συμβόλαιο θανάτου φαίνεται να κρύβεται πίσω από την δολοφονία, καθώς οι δράστες έδωσαν τη χαριστική βολή στο θύμα, όπως επιβεβαιώνει και η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη.

Το προφίλ του θύματος
Το θύμα φέρεται να είχε τρία διαφορετικά ονόματα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δήλωνε ότι έχει τουρκική υπηκοότητα.

Ειδικότερα, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ είχε δηλώσει διαφορετικές εθνικότητες, μία εκ των οποίων ήταν η τουρκική.

Τουλάχιστον 2 με 3 δράστες φαίνεται να κυνήγησαν τον άνδρα. Χαρακτηρικτηριστικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη και μάλιστα εκείνο το βράδυ, γινόταν εκεί κοντά ένα παιδικό πάρτυ, με αποτέλεσμα να είχε κόσμο που κυκλοφορούσε και παιδιά να παίζουν λίγα μέτρα από το σημείο των πυροβολισμών.

Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να σχετίζεται η συγκεκριμένη δολοφονία με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν, λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα στη συμβολή των οδών Μάρνης και Αχαρνών, στην πλατεία Βάθης.

Στο σημείο,  βρέθηκαν 14 κάλυκες και το θύμα φαίνεται να είχε πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση. Επάνω στο σώμα του βρέθηκαν 4 με 5 κάλυκες και φέρει τραύματα στον θώρακα αλλά και το κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις σφαίρες που έφευγαν ανεξέλεγκτα το μοιραίο βράδυ, έχουν προκαλέσει ζημιές σε αυτοκίνητα, με σπασμένα τζάμια αλλά και τρύπες που έχουν δημιουργήσει οι πυροβολισμούς.

Οι μαρτυρίες
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ η αστυνομία εξετάζει αν χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια και οχήματα διαφυγής.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι άκουσε στην αρχή 6-7 πυροβολισμούς, έπειτα σταμάτησαν για λίγο και ύστερα ξεκίνησαν ξανά. Έκανε λόγο επίσης για βήματα που άκουσε, σαν να τρέχουν κάποιοι στο δρόμο.

Τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει τις έρευνες, συλλέγουν καταθέσεις και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών, οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας με τα πόδια και πάλι προς την οδό Αγαθοδέμονος.

πηγη: ΕΡΤ

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το πιθανότερο σενάριο στη μαφιόζικη εκτέλεση με 14 σφαίρες στα Πετράλωνα στην οδό Αλκμήνης 107, τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

 Το θύμα είναι Τούρκος υπήκοος κουρδικής καταγωγής και έχει σημανθεί από τις ελληνικές αρχές με τουλάχιστον τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και ηλικίες από 20 έως 30 χρόνων. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για αντίποινα για τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθης. Δεν αποκλείεται το θύμα να ήταν είτε ο δράστης της εν λόγω επίθεσης είτε ο εντολέας της γι αυτό άλλωστε ερευνάται και σύνδεση με τους πυροβολισμούς.

Οι δύο εκτελεστές γάζωσαν τον άνδρα με τουλάχιστον 15 σφαίρες, οι 5 εκ των οποίων τον βρήκαν στο θώρακα και στο πρόσωπο. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε αρχικά λογομαχία μεταξύ θύματος και εκτελεστών, οι δράστες καταδίωξαν πεζή τον νεαρό και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον καταμεσής του δρόμου λίγα μέτρα πιο κάτω.

 
Τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, τους προβληματίζει το γεγονός πως από την μέση και πάνω ήταν γυμνός, ενώ στην τσέπη του εκτός από το κινητό του τηλέφωνο είχε και 5.000 ευρώ.

Οι πυροβολισμοί στη πλατεία Βάθης

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και δυο τραυματίες, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάρνης, στην πλατεία Βάθη, όταν έπειτα από διαπληκτισμό, ένας αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον δυο συμπατριωτών του.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με τους αστυνομικούς τώρα να εξετάζουν πιθανή σύνδεση με τη σημερινή εκτέλση στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τριών ανθρώπων κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ακολούθως, ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε κατά των άλλων δυο, τους οποίους τραυμάτισε, έκρυψε το όπλο και διέφυγε με ΙΧ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα ο ένας τραυματίας, 27 ετών, που είχε δεχτεί σφαίρα στην πλάτη, έφτασε μόνος του, πεζός, στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, όπου ζήτησε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε για το περιστατικό, με συνέπεια να ειδοποιηθεί και η Αστυνομία.

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο
Ένα βίντεο ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, από την εκτέλεση ενός άνδρα τα ξημερώματα της Κυριακής στα Πετράλωνα. Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας.

Το θύμα είναι πεσμένο στο οδόστρωμα, μπρούμυτα, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν άμεσα τον χώρο έτσι ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις