Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: "Περσέας και Ανδρομέδα" από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: "Περσέας κ...

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Με οδηγό τη σκέψη τα παιδιά να γνωρίσουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο, η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη ταξιδεύει στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα και το «Δημοτικό Θερινό Θέατρο» προκειμένου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ να παρουσιάσει την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας.

Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό  στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.

Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια.

Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Πρόκειται για μια παράσταση με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και προβολές.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά-Κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας, Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη, Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος - (αφορά και σε παιδιά άνω των 2 ετών) - 12.00€

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture