Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φοίβος Δεληβοριάς: «Τα τραπ τραγούδια είναι σεξιστικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά – Τάση είναι και θα περάσει!»

Φοίβος Δεληβοριάς: «Τα τραπ τραγούδια εί...

Όλα όσα είπε

Στο «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος ο ταλαντούχος και καταξιωμένος τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς. Ο τραγουδοποιός βρίσκεται 33 χρόνια στη δισκογραφία και έχει κάνει 8 δίσκους και συνεργασίες από τη Νατάσσα Μποφίλιου μέχρι τον Εισβολέα.

Πλέον είναι μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ αφού θα ξεκινήσει νέα μουσική εκπομπή 24 επεισοδίων με τίτλο «Τα Νούμερα» στις 16 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και εάν περάσει η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο Mundobasket θα μεταφερθεί μία βδομάδα μετά.

 Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι δεν ανήκει σε κάποια κατηγορία και πάνω σε αυτό απάντησε: «Είμαι “λουφαδόρος”. Γενικώς πιστεύω ότι τα στρατόπεδα και οποιαδήποτε ετικέτα βοηθάνε πιο πολύ τους τρίτους, για εμάς τους ίδιους δεν λένε κάτι.  Γιατί μπορεί ένα πρωί να θέλεις να εκφραστείς όπως εκφραζόταν ο παππούς σου και το επόμενο πρωί να πεις ένα ξένο τραγούδι βάσει τα εφηβικά σου ακούσματα. Ο ακροατής αυτό που θέλει από τον καλλιτέχνη θέλει να είναι ο εαυτός του.Το σώμα σου είναι το στυλ σου».

 Τι είναι «Τα Νούμερα» που θα προβάλλεται τον Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ;
« “Τα Νούμερα” είναι μια ιδέα που λιμνάζει εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλαδή μου άρεσε πάντα στην τηλεόραση η κωμωδία και όταν μου έλεγαν να κάνω μουσική εκπομπή δεν αισθανόμουν καλά, δεν θεωρούσα ότι ήταν κάτι που θα το έκανα σωστά. Αυτό όμως που μου αρέσει πολύ στη τηλεόραση είναι το φορμάτ της κωμωδίας και πιστεύω ότι η ελληνική τηλεόραση έχει ήδη μια καλή παράδοση σε αυτό. Από τις «Τρεις χάριτες» μέχρι το «Πάρα 5».

Όταν μου έκαναν την τιμή οι άνθρωποι της ΕΡΤ να το κάνω τους είπα θέλω να κάνω κωμωδία. Το συζητήσαμε πολύ και τους είπα θέλω κωμωδία για την ελληνική σοουμπιζ. Αρχίσαμε και γράφαμε με μια φοβερή ομάδα σεναριογράφων και συζητήσαμε εκατοντάδες ιδέες για να καταλήξουμε σε αυτό που θα δείτε».

Και προσθέτει: «Ουσιαστικά είναι μια ιστορία ενός ανθρώπου σαν εμένα, μιας γελοίας εποχής δικής μου, που βλέπει στο όνειρό του συνέχεια ότι είναι ο Αττίκ. Αυτός όμως δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι ένας διάσημος στα 90s και τώρα η ζωή του πάει χάλια, τον έχει παρατήσει η γυναίκα του και αυτός έχει ένα παιδικό σουξέ το “Κροκοδειλάκι” και  κάνει εκατομμύρια views και έρχεται στην επικαιρότητα. Μετά τον βρίσκει ένας μουσικός παραγωγός και του δίνει την ευκαιρία να το φτιάξει αυτό».

«Όλη αυτή η ομάδα των νούμερων φτιάχνουν ένα μαγαζί που έχει τη δομή των νούμερων . Τα νούμερα σημαίνει ότι είμαστε νούμερα, ότι κάνουμε νούμερα και ότι πάμε κόντρα στα νούμερα», εξήγησε για την εκπομπή.

Σχετικά με το εάν άλλαξε η ζωή του μετά τη γέννηση της κόρης του, εξομολογήθηκε ότι: «Η κόρη μου μου άλλαξε τη ζωή. Μέχρι να γεννηθεί ένα παιδί παραμένεις ο ίδιος παιδί, ανικανοποίητο παιδί που δεν μπορεί να χωρέσει τα όνειρά σου. Με το παιδί επειδή πια αφηγείσαι μια ιστορία και η ίδια σε παρατηρεί ως boomer».

 
Για τη συνάντηση που είχε με τον Μάνο Χατζιδάκη στην εφηβεία του είπε: «Ο Χατζιδάκης ήταν σαν δάσκαλος, τον γνώρισα στο Λύκειο και εκείνα τα χρόνια σε ρωτούσαν σε ποια δέσμη θα διάλεγες και εγώ έλεγα “Αν υπάρχει σχολή Μάνος Χατζιδάκης εκεί θα πήγαινα”.

Υπάρχει ένα θάρρος και αφέλεια στα 15-16, είδα μια εκπομπή που του είχε αναθέσει η ΕΡΤ τα Χριστούγεννα του 87-88 και μου άρεσε πόσο ωραία είχε κάνει την παρουσίαση και λέω Θέλω να πάω στον Σύριο, να δω πως κάνει πρόβες, να του πάω μια κασέτα με τα τραγούδια που έγραφα. Πήρα το τρόλει και πήγα εκεί και του είπα πολύ ντροπαλά: “Είμαι συνάδελφος και ευτυχώς την άκουσε”.

 
Ποια θεωρεί ότι είναι η γνώμη των άλλων;

«Όλοι είμαστε παρεξηγήσιμοι άνθρωποι. Άλλος σε θεωρεί τρομερά σαχλό, άλλος να σε θεωρεί εχθρό του, άλλος να σε θεωρεί ήρωα. Ο καθένας μας είναι έτσι και όλοι μας τελικά αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε κάποιους ανθρώπους να επικοινώνουμε βαθιά μέσα μας. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι την πλευρά όλων, οπότε δεν με ενδιαφέρει εάν δεν έχουν καταλάβει το χιούμορ μου.

Στην ερώτηση των παρουσιαστών εάν υπάρχει κάποιο τραγούδι που τον χαρακτηρίζει: «Ένα τραγούδι που με χαρακτηρίζει είναι η “Μπαλάντα”, που είναι στον τελευταίο μου δίσκο. Τα λέει όλα για αυτό που είμαι».

Όσον αφορά μουσική που έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια είπε: «Τώρα το σκουπίδι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια επιθετική και κυνική μορφή. Είναι τόσο πολύ σεξιστικά και ομοφοβικά και ρατσιστικά όλα αυτά τα τραγούδια. Είμαι 17 χρονών και το όνειρό μου είναι σακούλια με χιλιάρικα. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι σημείο των καιρών που έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά. Είναι μια τάση και θα περάσει!».

 
Για το εάν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να βγάλει πολλά χρήματα είπε: «Δεν ήταν πρωταρχικός στόχος ποτέ στη ζωή μου. Όταν έτυχε να πληρωθώ καλά, χαιρόμουν γιατί το θεωρούσα κάτι το απροσδόκητο. Η χαρά μου τώρα που κάνω “Τα Νούμερα” είναι που θα τους δω αύριο το πρωί και θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο».

«Όταν ήμουν στα 90s είχα ένοχες απολαύσεις τα ερωτικά κανάλια, μου λείπει η ελευθεροφροσύνη της δεκαετίας. Πιστεύω ότι η κοινωνία ολόκληρη είχε περισσότερο χιούμορ και ανεκτικότητα και χαρά της ζωής», είπε για τις ένοχες απολαύσεις που είχε παλαιότερα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight