Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος ζητά επαναλειτουργία της "Μέριμνας ζώων" στο Πανεπιστήμιο για έκτακτες ανάγκες - Η απάντηση του Χρήστου Μπούρα

Ο Δήμος ζητά επαναλειτουργία της "Μ...

Η απάντηση στο αίτημα του δημάρχου

Την επαναλειτουργία της "Μέριμνας ζώων" στο Πανεπιστήμιο της Πάτρα ώστε να χρησιμοποιηθεί για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το Πανεπιστήμιο με επιστολή του, αναζητώντας λύση καθώς στις αρμοδιότητες των Δήμων είναι η περίθαλψη αδέσποτων - επιχορηγούνται μάλιστα πλέον οι δήμοι γι αυτές τους τις αρμοδιότητες. Η απάντηση ήταν αναμενόμενο να είναι αρνητική, όχι μόνο λόγω της προϋπάρχουσας πολεμικής μεταξύ των Δήμου - Πανεπιστημίου με αφορμή τα αδέσποτα στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά και για λόγους τύπου και ουσίας καθώς με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει κλείσει ο χώρος της Μέριμνας ζώων (επειδή δεν πληρούσε κάποια από τα τυπικά προαπαιτούμενα). 

Το thebest.gr απευθύνθηκε στον πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα σχετικά με το ζήτημαΣτην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αναφέρει πως το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε στο χώρο του Πανεπιστημίου δομή της «Μέριμνας Ζώων ΠΠ» που διακόπηκε για «κάποιους λόγους». Επιπλέον αναφέρει πως πριν μερικούς μήνες είχε γίνει πρόταση να διατεθεί ο εν λόγω χώρος στο Δήμο, κυρίως για να αντιμετωπίσει το θέμα περισυλλογής ζώων του πανεπιστημίου προς στείρωση, αλλά δε χρειάστηκε, δεδομένου ότι αυτές πραγματοποιούνται στο κτηνιατρείο του Δήμου. Αναφέρει επίσης ότι δεδομένης της σημερινής κατάστασης με τα αδέσποτα της πόλης μας και των αυξανόμενων αναγκών που προκύπτουν- και έχοντας την πεποίθηση ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδανικός- ζητά εκ νέου την παραχώρηση του για να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές).

Ωστόσο ο πρύτανης ξεκαθαρίζει:

«Υπάρχει εδώ και χρόνια, απόφαση της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει τέτοιος χώρος. Επίσης το πολεοδομικό σχέδιο του Πανεπιστημίου δεν προβλέπει τη λειτουργεία κυνοκομείου.

Παρόλα αυτά το θέμα εισήχθη στη Σύγκλητο η οποία αποφάσισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου να λειτουργήσει τέτοιο χώρο. Η Σύγκλητος λοιπόν, και όχι ο πρύτανης, αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτό το αίτημα, την προηγούμενη Πέμπτη και ο δήμος έχει ενημερωθεί.

Να σημειώσουμε και ότι οι δήμοι της χώρας παίρνουν επιδότηση ενώ εμείς εδώ και ένα χρόνο έχουμε στείλει επιστολή για να δοθεί κάποια λύση, στην οποία δεν λάβαμε απάντηση.  Έχουμε προτείνει χώρο στο Ριγανόκαμπο. Η επιλογή του Δήμου, είναι να θυμάται ότι υπάρχει στην πόλη Πανεπιστήμιο, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Και δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο να δίνει λύση για κάθε πρόβλημα. Εδώ σπουδάζουν 30.000 άνθρωποι που πρέπει να προστατεύσουμε.

 Σε καμία επιστολή για το θέμα δεν έχουμε λάβει απάντηση από κανέναν. Υπάρχει κάποιο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που αναλαμβάνει την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων;»

«Φοβάμαι ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις σε αυτό το θέμα και οι προτάσεις που έχουμε κάνει για το Ριγανόκαμπο παραμένουν πάνω στο τραπέζι, κι ας μην έχουμε βρει ανταπόκριση μέχρι τώρα» καταλήγει ο κ. Μπούρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις