Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Απόψε στο μόλο το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης

Πάτρα: Απόψε στο μόλο το Διεθνές Φεστιβά...

Παίρνουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό καθώς και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών και η Πύλη Πολιτισμού «Εν Πάτραις»

Μία ξεχωριστή όπως αναμένεται, εκδήλωση θα γίνει στη Πάτρα απόψε Δευτέρα 29/8/22 στις 20.30 στον Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχουμε δει πολλές φορές να διοργανώνονται διεθνή φεστιβάλ από την Περιφέρεια, τον Δήμο και άλλους μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς. Είναι η πρώτη φορά που στην πόλη μας διοργανώνεται μια τόσο μεγάλη εκδήλωση από έναν πολιτιστικό σύλλογο και δη την Πύλη Πολιτισμού «Εν Πάτραις».

Μια νέα κοιτίδα πολιτισμού της πόλης της Πάτρας που όμως μπήκε πολύ δυναμικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής. Μετά από την ωραία και ιδιαίτερη εκδήλωση που έκανε το 2021 για τα 200 χρόνια από το 1821 φέτος διοργανώνει διεθνές φεστιβάλ, με συμμετοχή 150 χορευτών.

Θα συμμετέχουν δύο χορευτικά συγκροτήματα από την Ουγγαρία, το TAPIOMENTE DANCEGROUP και το «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ» που αποτελείται από Έλληνες ομογενείς. Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ “BUDO TOMOVIĆ” PODGORICA από το Μαυροβούνιο και το COMPANIA DE DANZA FOLKLORICA DE SANGRE MΕXICANA από το Μεξικό. Από τη Πάτρα όπως σημειώνεται, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση τα χορευτικά συγκροτήματα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών και της Πύλης Πολιτισμού «Εν Πάτραις».

*Πριν την εκδήλωση τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης και θα την πλημμυρίσουν με χρώματα και μουσικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture