Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: "Εσείς κ. Μητσοτάκη δώσατε την εντολή για να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προσωπικά εσείς"

 Αλέξης Τσίπρας: "Εσείς κ. Μητσοτάκ...

Η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις. Μετά την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. Ακολούθησε αναταραχή με πολλούς βουλευτές να λένε ότι δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό της Βουλής. 

Τον λόγο έχει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.  "Ρωτώ ευθέως. Ποιοι άλλοι πολιτικοί παρακολουθούνται επί των ημερών σας" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα

Τον λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πήρε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». «Θα δώσετε απαντήσεις γιατί είστε κατηγορούμενος για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά αντιδημοκρατική πρακτική. Ποιος έχασε την ηθική για να τη βρείτε εσείς για αν ανεβείτε στο βήμα και να μιλάτε για ανηθικότητα ενώ είστε κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων».

Αλέξης Τσίπρας: "Απαντήστε μας, γιατί παρακολουθήσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σας δίνω το λόγο να μας πείτε" είπε ο κ. Τσίπρας.

 Για τοξική ομιλία και αστείες απόπειρες αντιπερισπασμών έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας για την ομιλία του πρωθυπουργού. "Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας, χωρίς να λέει το γιατί; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις. Γιατί παρακολουθήσατε τον κ. Ανδρουλάκη;

 Επί 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία. Δημιουργήσατε ένα καθεστώς νεποτισμού, σήψης και παρακμής που παρόμοιό του δεν έχει δει η σύγχρονη Ελλάδα, είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.

"Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα διεθνή ΜΜΕ για να ζητάτε και να αλλάζουν πρωτοσέλιδα", ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως  "εσείς κ. Μητσοτάκη δώσατε την εντολή για να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προσωπικά εσείς"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις