Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υποκλοπές: Εβδομάδα εξελίξεων δρομολογεί το άνοιγμα της Βουλής

Υποκλοπές: Εβδομάδα εξελίξεων δρομολογεί...

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει για την υπόθεση των υποκλοπών. Η μάχη θα δοθεί στη Bουλή, η οποία θα ανοίξει τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, και, όπως όλα δείχνουν, η εξεταστική είναι προ των πυλών καθώς χρειάζονται 120 υπογραφές βουλευτών για να περάσει η πρόταση.

Με το άνοιγμα της Βουλής προμηνύεται σφοδρή πολιτική σύγκρουση κυρίως στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές. Αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, με την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη η οποία θα πρέπει να περάσει, μετά την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Στη συνέχεια αναμένεται η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και βέβαια η εξεταστική επιτροπή με το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει το αργότερο έως την Τρίτη, την πρότασή του.

Έλεγχο και για το Predator επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει έλεγχο σε βάθος δεκαετίας, όπως επιθυμεί κι έχει πει ότι θα πράξει η κυβέρνηση, αλλά ζητά ως άμεσα θιγόμενο, λόγω του προέδρου του, να εξεταστεί μόνο το συγκεκριμένο γεγονός της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όχι μόνο από την ΕΥΠ αλλά θα συνδέσει και το Predator σε αυτή τη διαδικασία, καθώς για τη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αφού δεν κατάφεραν κάποιοι να «επιμολύνουν» το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό, αμέσως μετά ξεκίνησε η νόμιμη επισύνδεσή του από την ΕΥΠ.

Το Κίνημα Αλλαγής κλιμακώνει την επίθεσή του υποστηρίζοντας ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση άφησε στο σκοτάδι την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, την οποία ενημέρωνε χειρόγραφα και όχι με ηλεκτρονικό αποτύπωμα για τις άρσεις του απορρήτου που γίνονται στους πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις