Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σουηδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε

Σουηδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σ...

Μία γυναίκα σιβαρά τραυματισμένη - Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης, που είναι μόλις 15 ετών

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν νεαρός άρχισε να πυροβολεί μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο Emporia το απόγευμα της Παρασκευής, με δράστη έναν έφηβο, που αργότερα συνελήφθη.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση SVT ανέφερε μάλιστα ότι ο δράστης ήταν 15 ετών.

Η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες ότι υπάρχουν και τραυματίες από το περιστατικό.

Ο νεαρός έριξε περίπου 20 πυροβολισμούς, με την αστυνομία να μιλά για περιστατικό βίας ανάμεσα σε συμμορίες. Υπό έρευνα είναι αν ο δράστης είχε συνεργούς.

Άνθρωποι που ήταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είπαν ότι επικράτησε πανικός. Το προσωπικό σε κάποιες περιπτώσερις έκρυψε πελάτες και υπαλλήλους σε αποθήκη, στην πίσω πλευρά του καταστήματος.

Η Σουηδία ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τη βία μεταξύ των συμμοριών να είναι ένα από τα βασικά που ανησυχούν τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τις έρευνες.

Το 41% την θεωρεί μάλιστα βασική ανησυχία, κάτι που ίσως πλήξει την εικόνα των Σοσιαλδημοκρατών για τους οποίους οι αντίπαλοί τους λένε ότι δεν έκαναν αρκετά για να σταματήσουν το κύμα βίας μεταξύ συμμοριών.

Η χώρα, όπως σημειώνει το BBC, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από πυροβόλα όπλα στην Ευρώπη. Περίπου 4 στο εκατομμύριο πολίτες πεθαίνουν από όπλο, έναντι 1,6 στο εκατομμύριο όπως είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις