Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Ο ξηρότερος Ιούλιος εδώ και 87 χρόνια

 Βρετανία: Ο ξηρότερος Ιούλιος εδώ και 87 χρόνια

Βρέχει με το σταγονόμετρο

Οι εξαιρετικά θερμές και ξηρές συνθήκες συνέχισαν να ταλαιπωρούν τμήματα της δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και η ζέστη δεν ήταν τόσο έντονη όσο ο καύσωνας του Ιουλίου, οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών κελσίου έφτασαν ευρέως σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλίαγια αρκετές ημέρες. Το Σάββατο καταγράφηκε προσωρινή μέγιστη θερμοκρασία 34,9 βαθμών στο Charlwood του Surrey.

Βροχοπτώσεις με το σταγονόμετρο στη Βρετανία
 Οι υψηλές θερμοκρασίες ακολουθούν τον ξηρότερο Ιούλιο στην Αγγλία από το 1935, με τμήματα της κεντρικής νότιας Αγγλίας και της νοτιοανατολικής Αγγλίας να βιώνουν τον ξηρότερο μήνα από την έναρξη των καταγραφών. Ο Φεβρουάριος είναι ο μόνος μήνας φέτος στην Αγγλία που υπήρξε βροχόπτωση πάνω από το μέσο όρο.

Δες μέσα σε 1' πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΗ Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει κηρύξει συνθήκες ξηρασίας σε οκτώ περιοχές στα νότια και ανατολικά, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα Δυτικά Μίντλαντς και το Γιορκσάιρ. Στην κεντρική, νότια και ανατολική Αγγλία, οι ροές των ποταμών προβλέπεται να παραμείνουν εξαιρετικά χαμηλές τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ πολλά μακροπρόθεσμα εποχικά καιρικά μοντέλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν ξηρότερες από τις κανονικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος του νότου και της ανατολής κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Σαρώνει η ξηρασία και την Ευρώπη

Οι συνθήκες σε άλλα μέρη της Ευρώπης έχουν γίνει ακόμη πιο σοβαρές. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ξηρασίας, το 47% της ΕΕ βρίσκεται υπό συνθήκες προειδοποίησης για ξηρασία, με βάση τα δεδομένα από τα τέλη Ιουλίου, ενώ το 15% παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη νερού. Στη Γαλλία, πολλές πόλεις έχουν έλλειψη πόσιμου νερού, ενώ τα επίπεδα νερού στον Ρήνο στη Γερμανία είναι τόσο χαμηλά που η βασική ναυσιπλοΐα έχει διαταραχθεί σοβαρά. Τα επίπεδα νερού είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλά σε μεγάλα τμήματα του ποταμού Πάδου στην Ιταλία.

 Οι θερμοκρασίες στη Γαλλία και την Ισπανία εκτοξεύτηκαν στα ύψη την περασμένη εβδομάδα. Την Πέμπτη 11 Αυγούστου καταγράφηκαν 41,5 βαθμοί κελσίου στο Navarrenx της Γαλλίας, ενώ την επόμενη ημέρα σημειώθηκε υψηλό 41,8 βαθμών στο Durban-Corbieres. Το Σάββατο καταγράφηκαν 44,5 βαθμοί στη Φορμεντέρα, σημειώνοντας ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών για τις Βαλεαρίδες Νήσους. Το Αλικάντε έφτασε επίσης τους 42 βαθμούς. Οι ακραίες θερμοκρασίες ακολουθούν τον θερμότερο Ιούλιο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ισπανία, με μέση θερμοκρασία 25,6 βαθμών. Οι θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα θα μετριαστούν με κάποιες βροχές, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για νέα αύξηση της θερμοκρασίας σε όλη την Ευρώπη κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

 Εν τω μεταξύ, ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής τον Ιούλιο ήταν ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισε η δορυφορική παρακολούθηση πριν από 44 χρόνια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus. Η έκταση των πάγων έφθασε τα 15,3 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, 7% κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 και ακολουθεί ένα ρεκόρ χαμηλής έκτασης τον Ιούνιο. Οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της ηπείρου μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου ήταν υψηλότερες από τις κανονικές, με τη Θάλασσα Weddell να βρίσκεται 3C έως 7C πάνω από το μέσο όρο.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις