Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάστατοι στην Εγλυκάδα Πατρών- Κάνουν λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο φιλόζωων, εφόδους και μηνύσεις

Ανάστατοι στην Εγλυκάδα Πατρών- Κάνουν λ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ήδη ιδιοκτήτες ζώων κάνουν λόγο για εκδικητικές κινήσεις και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά.

Για υπερβάλλοντα ζήλο μελών φιλοζωικής ομάδας διαμαρτύρονται κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας οι οποίοι κάνουν λόγο για εκδικητικού και όχι βοηθητικού τύπου συμβολή τους στην υπόθεση της προστασίας των ζώων, με απαιτήσεις που υπερβαίνουν τις οικονομικές τους δυνατότητες και έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί κηδεμόνες σκύλων να αναγκάζονται να αφήνουν τα ζώα τους αδέσποτα στο δρόμο.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ...εισβολή φιλόζωων σε χώρους ιδιοκτητών που έχουν ένα ή περισσότερα σκυλιά στην κατοχή τους και για εκτόξευση απειλών για πρόστιμα και μηνύσεις με ιδιαίτερα απειλητικό ύφος. Οι υποθέσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στο thebest, οδηγούνται συχνά στα δικαστήρια με τους πολίτες όμως να δικαιώνονται στο τέλος της ημέρας. «Να αλλάξεις το σπιτάκι του σκύλου και να τον κουρέψεις, αλλιώς θα σε μηνύσουμε» φέρεται να είπαν σε ηλικιωμένη γυναίκα ενώ άλλη ηλικιωμένη  οδηγήθηκε στα δικαστήρια και να δικαιώθηκε αφού πρώτα ξόδεψε χρήματα για δικηγόρο.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας καλούν συνέχεια την αστυνομία να ελέγχει όλους τους  κηδεμόνες των σκυλιών και με το παραμικρό πρόβλημα κάνουν μηνύσεις μέσω δικηγόρου τους. Tα πλέον πρόσφορο είδος φέρεται να είναι οι ηλικιωμένοι στους οποίους -όπως καταγγέλλεται-, αντί να παρέχεται βοήθεια, μοιράζονται πρόστιμα.

«Η ομάδα αυτή αν πράγματι ήταν φιλόζωοι θα έπρεπε να ενημερώνουν και να βοηθούν τους ιδιοκτήτες των σκυλιών έτσι εξάλλου προτείνει και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πέρσι 4830/21 και όχι να κυνηγά τους ιδιοκτήτες σαν κακοποιούς και βασανιστές ζώων. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε η ανατροφή και συντήρηση ενός ζώου έχει καταντήσει είδος πολυτελείας με τόσα πολλά έξοδα που απαιτούνται για αυτό χρειάζεται σεβασμός και βοήθεια στους ιδιοκτήτες και όχι επιθέσεις και εκβιασμούς» λέει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής.

«Έχω φίλους οι οποίοι δεν άντεξαν το μεγάλο κόστος και έδιωξαν τα σκυλάκια τους».

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή κηδεμόνα πέντε σκύλων από τον οποίο αφαιρέθηκαν τα σκυλιά με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία όταν της προσκομίστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία εξέδωσε εντολή να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους χωρίς αυτό να έχει γίνει μέχρι στιγμής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο όσο και οι υπάλληλοι του Δήμου δεν διαπίστωσαν βασανισμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση επιστροφής των ζώων στον ιδιοκτήτη τους, έγιναν υιοθεσίες από άλλους φιλόζωους οι οποίοι αρνούνται να τα δώσουν πίσω!!!

Προβληματισμός επικρατεί και στην αστυνομία αλλά και στην εισαγγελία από την σωρεία καταγγελιών για ζώα το τελευταίο χρονικό διάστημα για υποθέσεις που καταφανώς δεν συνιστούν βασανισμούς, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που μπαίνουν κλαίγοντας οι ιδιοκτήτες στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου ζητώντας τα σκυλιά τους πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κηδεμόνες ζώων ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά καθώς κάνουν λόγο για εκδικητικές, ίσως και ύποπτες κινήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις