Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έκλαιγαν οι Βορειοκορεάτες όταν ανακοινώθηκε ότι ο ηγέτης τους νόσησε από κορωνοϊό

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έκλαιγαν οι Βορειοκορεάτ...

Όσα αποκάλυψε η αδελφή του

Τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανακήρυξε την Τετάρτη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχει καταγραφή καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό», όπως είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η Πιονγκγιάνγκ. 

Μάλιστα η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζο Γιονγκ, αποκάλυψε πως και εκείνος «είχε πυρετό», εξαίροντας τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν «παρότι ήταν σοβαρά άρρωστος, δεν ξεκουράστηκε ούτε στιγμή» διότι «σκεφτόταν αυτούς που έπρεπε να λάβουν φροντίδα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν τα πλάνα από την ομιλία της Κιμ Τζο Γιονγκ, στα οποία φαίνεται το κοινό να βάζει τα κλάματα όταν αποκάλυψε ότι και ο αδερφός της, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει νοσήσει και αυτός από κορωνοϊό. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα, από τις πρώτες χώρες του κόσμου που έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στη γειτονική Κίνα και υποστήριζε για καιρό ότι μπόρεσε να αποκρούσει την πανδημία. Όμως τη 12η Μαΐου, η Πιονγκγιάνγκ παραδέχθηκε πως βρισκόταν σε εξέλιξη ξέσπασμα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε προσωπικά τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Μετά την 29η Ιουλίου, δεν έχει αναφερθεί από την βορειοκορεατική κυβέρνηση καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό». Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την Τετάρτη (10.08.2022) έδωσε εντολή να αρθούν τα «μέγιστα» μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης τη πανδημίας που επέβαλε τον Μάιο, προσθέτοντας πως η χώρα του πρέπει να διατηρήσει «ατσάλινο φραγμό» κατά της επιδημίας και να «εντείνει το έργο» για την αντιμετώπισή της «ως το τέλος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις