Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, ο άνεμος έκοψε τον ιμάντα του αλεξίπτωτου» λέει ο χειριστής του σκάφους

Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, ο άνεμος έκοψε το...

Νεκρή η γυναίκα

Στη σύλληψη του χειριστή του σκάφους προχώρησε το Πρώτο Λιμενικό Τμήμα στα Σύβοτα, εκεί όπου το μεσημέρι της Κυριακής συνέβη το τραγικό δυστύχημα με θύμα μία γυναίκα που έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο και για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, κόπηκε ο ιμάντας που την κρατούσε δεμένη με το σκάφος.

Οπως ήταν φυσικό, ο χειριστής συνελήφθη για τη διαδικασία της προανάκρισης στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

«Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι και εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε. Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ o χειριστής του σκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ένα ξαφνικό μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα που κρατούσε γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό στην περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα, Θεσπρωτία νότια Κέρκυρα. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε πως η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ λίγο αργότερα το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Σύβοτα, ενώ αναμένεται να γίνει νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Το τοπικό σάιτ epiruspost.gr σε ρεπορτάζ του σημειώνει ότι η αδιανόητη τραγωδία συνέβη στη θαλάσσια περιοχή των Συβότων νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και κατά την ώρα που ξέσπασε σφοδρό μπουρίνι. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην περιοχή και είχε έρθει από τη Θράκη και πιο συγκεκριμένα με καταγωγή από την Κομοτηνή. Το άψυχο πτώμα περισυνέλεξε το δελφίνι που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς εκείνη την ώρα.

Πώς σώθηκε ο χειριστής του σκάφους

Ο χειριστής του σκάφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρέθηκε ουσιαστικά ναυαγός ανάμεσα στα κύματα. Έγινε αντιληπτός από σκάφος που έπλεε κοντά, οι άνθρωποι του οποίου κατάφεραν να τον βγάλουν από τη θάλασσα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.


Αποκόπηκε από τον άνεμο

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το μεσημέρι εκμισθωτής θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιείται στην περιοχή διενεργούσε θαλάσσιο αλεξίπτωτο με την άτυχη γυναίκα. Κάποια στιγμή ξέσπασε ένα έντονο μπουρίνι. Ο εκμισθωτής ξεκίνησε να τραβάει την γυναίκα με το σκοινί προς το σκάφος και περίπου σε απόσταση 100 μέτρων πριν φτάσει στο σκάφος η γυναίκα αποκόπηκε για άγνωστο λόγο από το σκοινί έλξης και βρέθηκε στη θάλασσα. Η γυναίκα που θέλησε να κάνει βόλτα με θαλάσσιο αλεξίπτωτο, το οποίο σέρνεται από ταχύπλοο σκάφος, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην ξηρά αλλά δυστυχώς είχε πεθάνει.

Υπήρχε προειδοποίηση για τον καιρό


Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για την αλλαγή του σκηνικού στον καιρό από σήμερα Κυριακή, καθώς στην πρόβλεψή της μιλούσε για ισχυρούς ανέμους, καθώς και για βροχές και καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου σπορ, έπιασε μπουρίνι και ο χειριστής του σκάφους άρχισε την τραβάει προς το μέρος του για να την κατεβάσει στο ταχύπλοο. Στην προσπάθειά της να προσεγγίσει το σκάφος έσπασε ο ιμάντας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thespro.gr, στο σκάφος επέβαιναν ο σύζυγος αλλά και ο γιος της άτυχης γυναίκας.

Πηγή:reader.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις