Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία με άδεια σχολικά λεωφορεία γεμάτα με αντικείμενα παιδιών θυμάτων ένοπλων επιθέσεων

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία με άδεια σχολικά λεωφορ...

Διέσχισαν το Τέξας

Άδεια σχολικά λεωφορεία σε σειρά μήκους ενός μιλίου διέσχισαν το Τέξας με αποστολή να φτάσουν στο σπίτι του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ. Κάθε άδεια θέση αντιστοιχούσε σε ένα από τα περισσότερα από τα 4.000 θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Η ιδέα για την διαμαρτυρία αυτή μέσω των λεωφορείων στις ΗΠΑ, ανήκει στον ιδρυτή του οργανισμού εναντίον «Change The Ref», Μάνουελ Όλιβερ, ο οποίος δήλωσε στο People πως: «Προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτόν τον αγώνα κατά της ένοπλης βίας μέσω μη παραδοσιακών τρόπων»

Οι ηγέτες να βάζουν την ζωή πάνω από τα κέρδη»
Ο Μάνουελ Όλιβερ και η σύζυγός του Πατρίσια έχασαν τον γιο τους Χοακίν σε ένοπλο επεισόδιο σε σχολείο του Πάρκλαντ το 2018. «Η National Rifle Association (NRA) – Εθνική Ένωση Όπλων βάζει χρήματα στις τσέπες των εκπροσώπων μας» τόνισε ο Μάνουελ Όλιβερ.

«Ο Τεντ Κρουζ έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την NRA και αυτός είναι ο λόγος που τα πράγματα δεν προχωρούν μπροστά. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ηγέτες μας πρέπει να αρχίσουν να βάζουν τις ζωές πάνω από τα κέρδη» πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση «NRA Children’s Museum»
Στο εσωτερικό της εγκατάστασης «NRA Children’s Museum» (Παιδικό Μουσείο της NRA), μέσα δηλαδή στα λεωφορεία φυλάσσονται αντικείμενα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλες επιθέσεις, γάντια, παπούτσια, βεβαίωση αποφοίτησης από νηπιαγωγείο, φωτογραφίες, βίντεο.

«Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ από το 2020, τα όπλα έχουν ξεπεράσει τα τροχαία δυστυχήματα και έγιναν η κύρια αιτία θανάτου παιδιών» αναφέρει δελτίο Τύπου του «Change The Ref».

Πέντε χρόνια προτού πεθάνει, ο Χοακίν Όλιβερ έγραψε επιστολή για ένα σχολικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των όπλων. Ο πατέρας του παρέδωσε το γράμμα σε έναν υπάλληλο έξω από το σπίτι του γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ.

«Γράφω αυτή την επιστολή για να σας μιλήσω για το πώς θα λύσουμε το ζήτημα με το κίνημα των όπλων αναφέρει η επιστολή. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε πρόβλημα με την ιδέα του καθολικού ελέγχου του ιστορικού των όπλων. Γιατί είστε οργισμένοι που υπάρχει έλεγχος, είναι για το καλό σας, ίσως σας αρέσει να έχετε τρελούς με μηχανές θανάτου. Δεν πρέπει να έχετε τίποτα εναντίον του ελέγχου των όπλων αν είστε αθώοι» σημειώνεται.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις