Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο βουλευτής Κώστας Μάρκου στην Ολομέλεια της Βουλής επί του ΣΝ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο βουλευτής Κώστας Μάρκου στην Ολομέλεια...

«Η συζήτηση του σημερινού νομοσχεδίου είναι εξωφρενικά υποκριτική καθώς έχουν γίνει στάχτη τα οικοσυστήματα, τα είδη που φιλοξενούν και τα υπέροχα τοπία των περιοχών Natura»

Στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθηγητής Κώστας Μάρκου αρχικά προέβη σε μνεία των περίφημων αποφάσεων 190 και 191/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η Κυβέρνηση περιφρονεί. Οι εν λόγω αποφάσεις αναφέρονται στο Υπερταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε προς επίτευξη ειδικού δημοσίου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στην διαχείριση και αξιοποίηση-αντί της εκποιήσεως !!! των μεταβιβασθέντων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, όπως εν προκειμένω της ΕΥΔΑΠ. Τόνισε, πως η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε παράσχει το νόμιμο έρεισμα έναντι των δανειστών να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ πλειοψηφική στο δημόσιο.

Επίσης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιπεριβαλλοντικό και ρώτησε τον Υπουργό - σήμερα, που μετράμε ήδη 8 δραματικές ημέρες κατά τις οποίες ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΔΑΔΙΑ- τι απέγινε το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», που κόστισε 1,76 δις € και το οποίο θα αποτελούσε-δήθεν- αντιπυρική «ομπρέλα-μαμούθ» για τη χώρα μας. Και ενώ η Κυβέρνηση το Φεβρουάριο υποσχόταν πρόληψη, το σύνολο των πράξεων και παραλείψεών της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κατάργηση του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου της Δαδιάς ! οδήγησε στο να έχουν γίνει σήμερα στάχτη τα οικοσυστήματα, τα είδη που φιλοξενούν και τα υπέροχα τοπία των περιοχών Natura. Ο Βουλευτής χαρακτήρισε τη συζήτηση του νομοσχεδίου εξωφρενικά υποκριτική, καθώς, με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το θεσμικό πλαίσιο χωροταξίας και περιβάλλοντος και η προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας υποβαθμίζονται ανερυθρίαστα.

Σχολίασε επίσης τις τροπολογίες Αυγενάκη, ο οποίος για ακόμη μια φορά, επιχειρεί οικονομικό στραγγαλισμό στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις με μείωση του ποσοστού εσόδων που θα αποδίδεται από τις ΠΑΕ, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από 5% που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ σε 1% ικανοποιώντας αίτημα του νέου προέδρου της Super League και οικονομικό στραγγαλισμό των Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου. Υπενθύμισε φυσικά την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων.

Τέλος, ο Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας την υποστήριξή του στην τροπολογία κομμάτων της Αντιπολίτευσης για άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων από την Κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή στις θέσεις τους των συμβασιούχων εργαζόμενων σε Υπηρεσίες Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Δήμου Πατρέων, που επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις και η καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις