Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Δύο ακόμα παραστάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ και μετά παύση έως τέλος Αυγούστου

Πάτρα: Δύο ακόμα παραστάσεις στο Διεθνές...
Μαρτάτος Tάκης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας θα ξαναρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου 2022 με την εκ νέου παρουσίαση της αρχαίας τραγωδίας "Αντιγόνη" με την Έλλη Τρίγγου

Δύο ακόμη παραστάσεις θα έχει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και έπειτα θα ακολουθήσει παύση σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και θα έχουμε τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται λοιπόν τις επόμενες μέρες είναι οι Αριστοφανικές «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου και πρωτότυπη μουσική του πάντα ψαγμένου τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά με τους Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Λαέρτη Μαλκότση και την Φωτεινή Μπαξεβάνη, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό θέατρο στο πλάι του Παμπελοποννησιακού σταδίου, επί της οδού Γιάννη Ρίτσου ενώ στις 2 και 3 Αυγούστου 2022 το Πατρινό κοινό και το Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου θα υποδεχθεί τον «Κουρέα της Σεβίλλης».

Η όμορφη αυτή παράσταση της Σοφίας Σπυράτου έχει για πρωταγωνιστές τον αγαπητό Αιγιώτη ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη και μαζί τους τους Ρένο Ρώτα, Νίκη Βακάλη, Γιώργο Συμεωνίδη, κ.α.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε πως στο αρχικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας υπήρχε και μία μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Lotte Lenya, της πρωταγωνίστριας του Μπρεχτ. Η παράσταση αυτή, παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη είχε ανακοινωθεί για τις 29/7 αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εντέλει ακυρώθηκε εξ’ αρχής από την ίδια την ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Έτσι μετά τις «Θεσμοφοριάζουσες» και τον «Κουρέα της Σεβίλλης», θα ακολουθήσει ένα πολυήμερο διάλειμμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, κάτι που συνηθιζόταν και τα προηγούμενα χρόνια και αν δεν αλλάξει κάτι η επανέναρξη θα γίνει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό θέατρο με την εκ νέου παρουσίαση της αρχαίας τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με την Πατρινή Έλλη Τρίγγου στον κεντρικό ρόλο και τον Βασίλη Μπισμπίκη ως Κρέοντα.

Πολλοί περιμένουν και τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο που θα λάβει χώρα την Τρίτη 13/9 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στις 21.30 με ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη, την Πέγκυ Ζήνα και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη που ερμήνευσε εξαιρετικά σε νέα εκτέλεση το «Ένα όνειρο παλιό» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στην κινηματογραφική ταινία «Ευτυχία».

Οι εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας έχουν πάει σε γενικές γραμμές καλά και μάλιστα υπήρξαν και sold out παραστάσεις όπως συνέβη στις 19 Ιουλίου στην ιδιαίτερη παράσταση της Έφης Μπίρμπα με την ίδια και τον Άρη Σερβετάλη, «Το όνειρο ενός γελοίου». Από την άλλη την σχετικά μικρότερη προσέλευση από τις θεατρικές παραστάσεις που ήδη παρουσιάστηκαν στο Θερινό Δημοτικό θέατρο του Δήμου Πατρέων είχε η θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου με τον Θανάση Τσαλταμπάση ενώ υπήρξαν και κάποιες ακυρώσεις όπως της «Ηλέκτρας» με την Μαρία Κίτσου και τον Αχαιό Δημήτρη Γκοτσόπουλο και της επετειακής παράστασης του θεάτρου Στοά «Ακούω ήχον κώδωνος» με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Το νέο Θερινό Δημοτικό θέατρο για το οποίο πολύς λόγος έγινε, καλύπτει τις φετινές ανάγκες μετά το κλείσιμο για εργασίες του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου και τις εργασίες στο χώρο του Λαδόπουλου, και πρέπει να πούμε πως η χωρητικότητα του στο απόλυτο sold out είναι στα 1300 με 1350 άτομα.

Στο δεύτερο μέρος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας αναμένονται και άλλες αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις όπως η "Ιφιγένεια εν αυλίδι" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και με πολύ δυνατό θίασο που μετά την Επίδαυρο (19 και 20/8) θα έρθει και στην Πάτρα στις 5/9, αλλά και η παιδική παράσταση "Περσέας και Ανδρομέδα" σε κείμενα και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, στις 6/9, ο "Προμηθέας Δεσμώτης" σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με τον Γιάννη Στάνκογλου στις 8/9, κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture