Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Στη Γαστούνη η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας

Στη Γαστούνη η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας

Μοναδική παράσταση στην πλατεία

Το Σάββατο 16 Ιουλίου επέστρεψε αργά το βράδυ, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, από τη Γαστούνη Ηλείας.

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία  της Γαστούνης παρουσίασε η Χορωδία με τον καλύτερο τρόπο, ως η μόνη προσκεκλημένη, ένα δίωρο πρόγραμμα με καντάδες, παλαιά αλλά και νέα τραγούδια, κάτω από το φως του φεγγαριού.  Η Χορωδία ήταν προσκεκλημένη από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης.

Παρουσίασε  ένα μουσικό και με δρώμενα πρόγραμμα. Τα δρώμενα ήταν   από το βιβλίο του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου με τίτλο:   «Ο χαντρούλης και η τίτη» για δύο ηθοποιούς, αφηγητή και πιάνο. Την εξαίρετη απόδοση των ρόλων την έκαναν η Μαρία Γιδά και ο Νίκος Ταξιαρχόπουλος. Αφηγητής ο Μάριος Αδαμόπουλος. Στο πιάνο ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Η αποδοχή του  κόσμου ήταν τόσο ξεχωριστή, που  καταχειροκρότησε την εμφάνιση της Χορωδίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι  τόσο στην έναρξη των τραγουδιών όσο και στο τέλος της εκδήλωσης, ο ουρανός φώτισε από τα πανέμορφα πυροτεχνήματα, που έριξαν  οι μουσικόφιλοι Γαστουνιώτες.

Παρόντες ήταν  Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος. 


Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η εξαίρετη Αλίκη Ζαφείρη. Στο πιάνο έπαιξε ο διακεκριμένος μουσικός Ανδρέας Αδαμόπουλος, που έχει και τη χορωδιακή γραφή όλων των τραγουδιών.

Μετά το πέρας της συναυλίας η χορωδία και οι συνοδοί της, δεξιώθηκαν από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης σε κέντρο της περιοχής όπου το γλέντι, το τραγούδι, το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Η φιλοξενία των ανθρώπων του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γαστούνης ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ζήτησαν  τη συνεργασία της χορωδίας, για επόμενη θεματική συναυλία  - εκδήλωση στη Γαστούνη.

Η Χορωδία και οι συνοδοί της πέρασαν μία  εκπληκτική μέρα, γεμάτη εμπειρίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture