Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εμπορική Ανανέωση: Για το χθεσινό ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Εμπορική Ανανέωση: Για το χθεσινό ΔΣ του...

Δελτίο τύπου της συνδικαλιστικής παράταξης των εμπόρων

Χθες 21/07/2022 και ώρα 21,15 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη της Εμπορικής Ανανέωσης, Ιωάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Με την έναρξη της συνεδρίασης και με αφορμή την πληθώρα των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου  κατατέθηκε πρόταση από τον Ιωάννη Ρούπα περί σταθερής ημερομηνίας διεξαγωγής των Συμβουλίων (πχ  την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα) και ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πρώτο θέμα την επιστρεπτέα προκαταβολή, για την οποία κατατέθηκε προς ψήφιση πρόταση του Προέδρου να υπάρξει αίτημα προς την κεντρική διοίκηση για απαλλαγή ποσού επιστροφής έως 20000 ευρώ για κάθε επιχείρηση, την οποία τα μέλη του συνδυασμού μας υπερψήφισαν

Οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι λόγω οφειλών ήταν το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, σχετικά με το οποίο προτάθηκε νέα ρύθμιση οφειλών την οποία και υπερψηφίσαμε.

Συμφωνήσαμε να ζητηθούν προσφορές από τα πιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις προμήθειες των pos.(θέμα το οποίο είχε θέσει η Εμπορική Ανανέωση)

Συγκροτήθηκε 7μελής επιτροπή για την τακτοποίηση του μητρώου.

Συμφωνήθηκε η έκδοση κωδικών e-banking και ψηφιακής υπογραφής του συλλόγου.

Σχετικά με το open mall 2 μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας κάποιων διαγωνισμών σχετικά με την προβολή του έργου στα ΜΜΕ και τον ορισμό συμβούλων έργου στο αρμόδιο υπουργείο. Η παράταξη μας ήταν αρνητική στην ψήφιση καθότι δεν είχε προηγηθεί  καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με ένα πολύ σημαντικό έργο για το σύλλογό μας. Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να μας στείλει υλικό (εγκριτικές αποφάσεις, προγενέστερες αποφάσεις του Συλλόγου κλπ) για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα και να τοποθετηθούμε επί αυτού σε επόμενη εκ περιφοράς συνεδρίαση. Η στάση της διοίκησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 κρίνεται ανεύθυνη, καθώς αυτό αποτελεί μείζων θέμα συζήτησης.

Καλούμε τον κ. Πρόεδρο να ενημερώσει τους πατρινούς εμπόρους σε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ σχετικά με όλες τις μελέτες , δαπάνες εγκρίσεις αλλά και ορισμούς συμβούλων που έχουν προηγηθεί. Ο σύλλογος χρειάζεται διαφάνεια και εξωστρέφεια. Το open mall 2 είναι ένα μεγάλο έργο για τον Σύλλογο μας και απαιτεί συγκροτημένες κινήσεις και όχι αποφάσεις του ενός λεπτού σε κάποια συνεδρίαση απαντώντας με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε εκ περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ όπως και προτάθηκε από το Προεδρείο.

Εξάλλου όπως ανέφερε και ο κ. Ρούπας στο χθεσινό ΔΣ, τα λάθη του open mall 1 δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο open mall 2.

Τέλος η Εμπορική Ανανέωση είχε αποστείλει τις παρακάτω προτάσεις για συζήτηση στο ΔΣ οι οποίες δεν συζητήθηκαν (πλην του υπ. Αριθμό 3) αν και ο κ. Πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι θα τις συζητήσουμε στα λοιπά θέματα.

Πιθανότατα για το Προεδρείο τα παρακάτω θέματα δεν είναι σημαντικά …..

Τα αφήνουμε στην κρίση σας …..

 

1. Λειτουργία εμπορικού κέντρου ΑΒΕΞ. Συντονισμένες ενέργειες και δράσεις για την

προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών επιχειρήσεων του κέντρου αλλά ιδιαίτερα

της αγοράς των Ζαρουχλεικων που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά .

 2. Συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων του Συλλόγου μας στο πρόγραμμα culture

and shopping του Επιμελητηρίου Αχαΐας με παράλληλη διευθέτηση του χώρου

στάθμευσης των λεωφορείων (που μεταφέρουν τους τουρίστες για ψώνια από την τοπική

αγορά) επί της οδού Όθωνος Αμαλίας που καταργήθηκε, εξαιτίας της δημιουργίας του

ποδηλατοδρόμου

 3. Αίτημα υποβολής προσφορών προς τον σύλλογο μας, από τους τραπεζικούς

οργανισμούς για μειωμένες προμήθειες σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω pos .

 4.Πρόταση για συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή σύμφωνα

με την δράση που ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με σκοπό να παρέχεται η

δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μπορούν με

ψηφιακή διαδικασία, να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη

συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

 5. Συμμετοχή του Συλλόγου με περίπτερο σε εμπορικές εκθέσεις της ευρύτερης περιοχής

για την προβολή των Πατρινών επιχειρήσεων (πχ έκθεση Χαλανδριτσας εντός του

καλοκαιριού).

.Να σας υπενθυμίσουμε τέλος ότι ο Συνδυασμός μας έχει ζητήσει επίσημα οικονομικά και διοικητικά στοιχεία του Συλλόγου με την υπ αριθμό 4245 (07-07-2022) (σας την επισυνάπτουμε συνημμένα ) για την οποία ακόμα δεν έχει λάβει καμία σαφή απάντηση.

Όταν στην χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε το θέμα να μας παραδοθούν τα αντίγραφα των μισθωτηρίων των καταστημάτων ιδιοκτησίας του Συλλόγου ο κ. Μακρής δήλωσε στο συμβούλιο ότι

 « εγώ αν ήμουν στο Προεδρείο δεν θα σας τα έδινα»

Όταν ο κ. Ρούπας ρώτησε σχετικά με μία εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί την 01/07/2022 ο υπάλληλος του Συλλόγου κ. Μπαλάρης απάντησε

«δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουμε»

 Τέλος όταν ρωτήθηκαν για την χορηγία για τα παιδιά της ρομποτικής ο κ. Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν  ταμειακά διαθέσιμα. Να επισημανθεί ότι προ δύο μηνών όπως παραδέχτηκαν μετά από ερώτηση μας, ο Εμπορικός είχε καταβάλει ως χορηγός το ποσό των 120 ευρώ στο art festival.

Αφήνουμε στη κρίση σας όλα τα παραπάνω ….

Συμφωνα με τις αρχές και τις θέσεις μας, αλλά και την διαφάνεια σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο η Εμπορική Ανανέωση θα σας ενημερώνει απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις