Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Πεντέλη - Βγήκε 112 για τους κατοίκους

Φωτιά στην Πεντέλη - Βγήκε 112 για τους κατοίκους

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από Νταού και κινείται προς Ντράφι - Επιχειρούν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς - Επί τόπου 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση - πεύκα και πουρνάρια - στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος. Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 78 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρα τμήματα, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί από αέρος εντεκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά ενώ το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Ντράφι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής εάν κριθεί αναγκαίο τότε θα κινητοποιηθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις