Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα δημιουργικών βιομηχανιών και πολιτισμού

Πάτρα: Παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδε...

Στο 7ο Σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου CREATIVE@HUBS που διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Σημαντικές προοπτικές αναδείχθηκαν στο 7ο Σεμινάριο του έργου CREATIVE@HUBS που διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Greece Italy στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, έγινε παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου ενώ ο ίδιος τόνισε την προσπάθεια που γίνεται κατόπιν στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία ενιαίου φορέα πολιτισμού.

«Ο φορέας πολιτισμού  θα συνδράμει στην ενίσχυση του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο, θα αναδείξει ταλέντα και θα ενισχύσει οικονομικά τη Δυτική Ελλάδα καθώς θα προκύψουν σημαντικές συνεργασίες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων πάνω στην δημιουργική βιομηχανία και στον πολιτισμό, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να βελτιώσουν τη συνεργασία,  την προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ανάγκες του έργου τονίζοντας ότι  «στο πλαίσιο του προγράμματος CREATIVE@HUBS παραχωρήθηκε χώρος στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για την χρήση συναντήσεων και δικτύωσης των δημιουργικών επιχειρήσεων».

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εξής: το μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας Ανδρέας Ντακόλιας, η υπεύθυνη έργου CREATIVE@HUBS, Δανάη Κατσαντά, ο Hub Manager Φίλιππος Κεφαλόπουλος, ο πολιτιστικός διαχειριστής, Ανδρέας Τσιλίρας, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις