Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΕΙΝΑ για τη νέα παράταση θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ

Η ΕΙΝΑ για τη νέα παράταση θητείας των υ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η ΕΙΝΑ για τη νέα παράταση θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια της πανδημίας η Κυβέρνηση επιλέγει προκλητικά και δογματικά να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ αλλά να καλύπτει τα τεράστια κενά στα Νοσοκομεία με επικουρικούς ιατρούς, με συμβάσεις έτους ή διετίας, όπου ο αριθμός τους πλέον τείνει να ξεπεράσει αυτό των μόνιμων συναδέλφων, ενώ η υπερεργασία και υπερεφημέρευση των ήδη λιγοστών υπηρετούντων ιατρών έχει γίνει πλέον συνήθεια.

Η εμμονή της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις τους έχει οδηγήσει σε "λύσεις" όπως οι συνεχιζόμενες 6μηνες παρατάσεις των συνταξιοδοτηθεντων ιατρών όλων των ειδικοτήτων "για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας" εφόσον το επιθυμούν.

Δηλαδή το Υπουργείο Υγείας καλεί τους συναδέλφους 68, 69 και 70 ετών, που εξορισμού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να στελεχώσουν τις κλινικές COVID και να εφημερεύσουν 24 ώρες σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών.

 Προφανώς αυτός ο "σχεδιασμός" μόνο ως αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, αλλά δυστυχώς είναι μια τραγικά επικίνδυνη πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες έμπειροι και ικανοί νέοι συνάδελφοι με διάθεση να προσΦέρουν στο ΕΣΥ αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι για χρόνια ως επικουρικοί ιατροί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. 

 Οι συνάδελφοι υπό συνταξιοδότηση, πραγματικά πρόσφεραν πάρα πολλά στο ΕΣΥ για δεκαετίες και μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα μέσα από την κατάθεση της εμπειρίας και της γνώσης τους, όχι όμως μέσω της ενεργούς άσκησης της ιατρικής.

 Καλούμε το υπουργείο να αποδεσμεύσει τους συνταξιούχους συναδέλφους και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ". 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις