Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση Ολοκλήρωσης του Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο»

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση Ολοκλ...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/6/2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε το Έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με μεγάλη τιμή και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Ολοκλήρωσης του Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Τη ιδέα που γέννησε το Έργο και τη πορεία του μέχρι την υλοποίηση του ανέφερε στο χαιρετισμό της η κ. Αγγελική Στεφανάκη- Πρόεδρος  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας. Η κ. Μαρία Τσενέ -Βοηθός Διευθύντρια Προγράμματος Active citizens fund αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά στοιχεία του έργου αυτού που ήταν αφενός η αναγνώριση του ρόλου του φροντιστή και η ενδυνάμωσή του καθώς και ότι το Έργο ταξίδεψε εκτός από την πόλη της Πάτρας σε περιοχές ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι περιορισμένη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ.  Σαμούρη Βίβιαν-  Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων  και ο κ. Καρβέλης Ιωάννης- Διοικητής 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας. Ο κ. Μπονάνος Χαράλαμπος- Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας απέστειλε τους χαιρετισμούς του καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στο χώρο.

Τον απολογισμό του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας παρουσίασε η κ. Ελένη Μητροπούλου-Κοινωνική λειτουργός ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, Υπεύθυνη Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας και τον απολογισμό της Ανοιχτής Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Στήριξης φροντιστών η κ. Γεωργία Πανίτσα- Ψυχολόγος ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας-Συντονίστρια Ανοιχτής Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φροντιστών.

Ιδιαίτερα συγκινητικές με το λόγο τους ήταν οι κυρίες Ελευθερία Θεοδωροπούλου και Βασιλική Κονιδάρη, που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ως φροντίστριες των δικών τους ανθρώπων.

Στη συνέχεια έγινε απονομή Αναμνηστικών Συμμετοχής και Αναμνηστικών Συνεργασίας σε όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη παραχώρηση της αίθουσας στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, στην εταιρεία Dream Cinematography και τον κ. Χρύσανθο Σπυρόπουλο για τις υπηρεσίες live streaming της εκδήλωσης και τέλος στον κ. Φάκαλo Δημήτρη για τις υπηρεσίες catering που προσέφερε στους καλεσμένους.

*Το έργο Σύμμαχοι Φροντίδας – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

*Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις