Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθηγητής δικαίου της ενέργειας βλέπει καμουφλάρισμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στο προωθούμενο νομοσχέδιο - ΒΙΝΤΕΟ

Καθηγητής δικαίου της ενέργειας βλέπει κ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ακούστε τι λέει ο καθηγητής δικαίου της ενέργειας στο thebest.gr

Οι διατάξεις για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου, που κατατέθηκαν με τη μορφή τροπολογίας, και η παρέμβαση στη χονδρική, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο, τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που άρχισε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Eως τις 10 Ιουλίου, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τις τιμές που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου. Οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν τον Αύγουστο δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν πάροχο αζημίως, δίχως να χρειάζεται να καταβάλλουν αποζημίωση (penalty) λόγω πρόωρης αποχώρησης.

Οι τιθέμενες διατάξεις δεν φαίνεται να πείθουν τον καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας, μέλος της "Think Tank" του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νικόλαο Φαραντούρη ο οποίος βλέπει επιχειρούμενο καμουφλάρισμα της ρήτρας αναπροσαρμογής. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται να ανακουφιστούν οι πολίτες από το προωθούμενο νομοσχέδιο, ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα καταργηθεί.

Ακούστε τι λέει ο καθηγητής δικαίου της ενέργειας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις