Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η αξιόλογη ταινία «Όσκαρ και Λίλι» προβλήθηκε στο αίθριο του παλαιού δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας

Η αξιόλογη ταινία «Όσκαρ και Λίλι» προβλ...

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου - Θα προβληθεί & την Κυριακή 3/7/2022 στην Ιχθυόσκαλα στις 21.30

Η προσφυγιά, η απειλή της απέλασης, ο χωρισμός, ο πόνος, η ελπίδα και η πίστη για ένα άλλο αύριο,  ήρθαν στο προσκήνιο μέσω της μεγάλης οθόνης το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου 2022 και την αξιόλογη ταινία «Όσκαρ και Λίλι», η οποία προβλήθηκε στο δροσερό αίθριο του παλαιού δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας στην άνω πόλη στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Οι φίλοι του κινηματογράφου παρακολούθησαν τα βιώματα δύο προσφυγόπουλων, του  8χρονου Όσκαρ και της 13χρονης Λίλι από την Τσετσενία  και το «οδοιπορικό» τους στην Αυστρία, στην οποία ζουν τα τελευταία έξι χρόνια απ’ όπου και πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους.

Αυτή η μοναδική ανθρώπινη, πολιτική, ζεστή και γοητευτική ιστορία έρχεται να προβάλει τις πτυχές των όσων θα μπορούσε να βιώσει ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη, οποιασδήποτε. Η απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας του Όσκαρ και της Λίλι, η βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, ο αναγκαστικός χωρισμός της οικογένειας και η ελπίδα ότι θα ενωθούν ξανά με τη μητέρα τους, τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, αναδείχθηκε νικητής του Grand Prix στο FIFEM (Montreal) και πήρε το διάσημο βραβείο Max Ophüls στη Γερμανία καθώς και πολλά ακόμα βραβεία.

Η ταινία «Όσκαρ και Λίλι» θα προβληθεί και την Κυριακή  3 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το βράδυ στην «Ιχθυόσκαλα» (Νότιο Πάρκο). Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture