Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εισαγωγείς κρασιών και δημοσιογράφοι από Ν. Κορέα και Ιαπωνία στην Αχαΐα

Εισαγωγείς κρασιών και δημοσιογράφοι από...

Την πρώτη ημέρα η αποστολή επισκέφτηκε την Achaia Clauss

Από την Αχαΐα ξεκίνησε την Κυριακή 19 Ιουνίου η 20μελής αποστολή από την Ν. Κορέα και την Ιαπωνία στα πλαίσια του προγράμματος προώθησης οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μία περιήγηση της Αχαΐας και της Ηλείας από επαγγελματίες του είδους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες –εισαγωγείς κρασιών στις 2 χώρες, αναφέρει το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Όπως ανακοίνωσε, την πρώτη ημέρα η αποστολή επισκέφτηκε την Achaia Clauss, όπου είχε την ευκαιρία εκτός από την γνωριμία με το συγκεκριμένο οινοποιείο να κάνει γευσιγνωσία κρασιών 8 οινοποιών της Αχαΐας και να ακολουθήσουν Β2Β συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς, οι οποίοι παρουσίαζαν και ενημέρωναν για τα κρασιά τους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο οινοποιείο Τετράμυθος στην Αιγιαλεία όπου και πάλι τα μέλη της αποστολής περιηγήθηκαν στο οινοποιείο και στη συνέχεια έγινε γευσιγνωσία με άλλα κρασιά της Αχαΐας και έγιναν Β2Β συναντήσεις με τους αντίστοιχους έτερους 8 οινοπαραγωγούς.. Σημειώνεται ότι 16 οινοπαραγωγοί από την Αχαΐα συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτοντας το 100% της παραγωγής κάποιων ποικιλιών. Η αποστολή είχε την ευκαιρία στη συνέχεια να δει και τα αμπέλια των πλαγιών Αιγιαλείας.

Την αποστολή συνοδεύει η ομάδα έργου, ο Περιφερειάρχης κος Νεκτάριος Φαρμάκης, εκπρόσωποι των φορέων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Α Αντιπρόεδρος κος Άρης Τηλιγάδης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κος Χάρης Ανδρικόπουλος, ο γεν γραμματέας κος Θεόδωρος Τσούμπελης, ο οικονομικός επόπτης κος Τάκης Τζούδας, τα μέλη του Δ.Σ κος Σάαντ Κάραμπετ, κος Απόστολος Μάρκου, η κα Μαρίνα Στάμου
Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Yποθέσεων Γ΄ της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία και την Αιγιάλεια επισκέφτηκε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Jung Il Lee.

Επόμενος σταθμός της αποστολής είναι η Ηλεία όπου θα γίνουν ανάλογες δράσεις.

Τόσο οι Κορεάτες όσο και οι Ιάπωνες επαγγελματίες έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την  ποιότητα των αχαϊκών κρασιών και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποιες μοναδικές τοπικές ποικιλίες. Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν καταφέρει  μέσω του προγράμματος να ξεκινήσουν να κάνουν εξαγωγές στις 2 χώρες της Ασίας, οι οποίες αποτελούν αναμφίβολα δύσκολους προορισμούς  για τα ελληνικά κρασιά εν γένει.

Στις αρχές Ιουλίου θα αναχωρήσει αντίστοιχη αποστολή αποτελούμενη από τους οινοπαραγωγούς και εκπροσώπους από την ΠΔΕ, το Επιμελητήριο Αχαΐας της οποίας θα ηγείται ο πρόεδρος κος Πλάτων Μαρλαφέκας και το Επιμελητηριο Ηλείας προκειμένου να κάνουν επίσκεψη στις 2 χώρες όπου θα γίνουν γευσιγνωσίες και walk around tastings από τον MW κο Κωνσταντίνο Λαζαράκη καθώς και Β2Β συναντήσεις με σκοπό την επίτευξη επαγγελματικών συνεργασιών.

Το εν λόγω τριετές πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας,  συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33 €, για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει συνεχής συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία και την Κορέα.

Ήδη από το 2021 που ήταν ο πρώτος χρόνος υλοποίησης έγιναν πλήθος δράσεων τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην  Ν. Κορέα, με την υποστήριξη εκτός της ομάδας έργου και των πρεσβειών της Ελλάδας στην Ν. Κορέα και την Ιαπωνία,  όμως δυστυχώς χωρίς την φυσική παρουσία, όπως αρχικά προβλεπόταν των οινοπαραγωγών λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό.

Και για το επόμενο έτος 2023 έχουν προβλεφθεί αντίστοιχες δράσεις.

Τέλος θα πρέπει να γίνει μία σημείωση ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν πρωτεργάτης στην υποστήριξη των κρασιών της Αχαΐας έχοντας μεγάλη πίστη στην ποιότητά τους και στις δυνατότητές των ποικιλιών της περιοχής αφού ξεκίνησε για πρώτη φορά τη συστηματική προσπάθεια εξωστρέφειας το 2015 με ένα πρόγραμμα με στόχους τις αγορές της Ελβετίας, του Χόνγκ Κόνγκ, των ΗΠΑ και του Καναδά,, ένα πρόγραμμα το κόστος του οποίου ανέλαβε το Επιμελητήριο Αχαΐας και κατόρθωσε να υλoποιήσει με τεράστια επιτυχία εν μέσω capital control!.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ο πρόεδρος κος Πλάτων Μαρλαφέκας έχει δεσμευθεί προσωπικά ότι θα προσπαθήσει το αντίστοιχο πόνημα να επαναληφθεί και με άλλα προϊόντα της Αχαΐας  με σκοπό την εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών και την αναβάθμισή τους .

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις