Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με χαμηλότερα των προσδοκιών εισιτήρια, 1ο στο εγχώριο boxoffice το ανιμέισον "Lightyear" της Pixar

Με χαμηλότερα των προσδοκιών εισιτήρια, ...

Η ταινία που παίζεται και στην Πάτρα ξεκίνησε με 51 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και 16.200 εισιτήρια στη χώρα μας

Η νέα ταινία της Ντίσνει και της Pixar, «Lightyear» που ξεκίνησε να παίζεται και στην Πάτρα (στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων αλλά και στο θερινό σινεμά στο Ρίο), κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο εγχώριο boxoffice, το τετραήμερο 16 έως 19 Ιουνίου 2022 κόβοντας σε 152 αίθουσες πανελλαδικά, 16.192 εισιτήρια, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που είδαμε στο flix.gr.

Η αλήθεια είναι πως οι εμπορικές προσδοκίες για τη νέα παιδική ταινία ανιμέισον της Pixar ήταν μεγαλύτερες και αυτό φάνηκε και από το άνοιγμα της στις ΗΠΑ όπου εκεί δεν κατάφερε να έρθει 1η, μένοντας πίσω από το «Jurassic World: Κυριαρχία», με 51 εκατ. δολάρια, εισπράξεις του 1ου τριημέρου, 17-19/6. Στις εισπράξεις αυτές προστίθενται και ακόμη 34,6 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στον αγαπημένο ήρωα Buzz, στην ταινία «Lightyear» δανείζει τη φωνή του στην πρωτότυπη, αγγλόφωνη κόπια, ο «Captain America», Chris Evans.  

Στο ελληνικό boxoffice το 4ήμερο, 16-19/6/2022, στη 2η θέση βρέθηκε το εκπληκτικό «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ που αρέσει πολύ, κόβοντας σε 99 αίθουσες πανελλαδικά, 15.768 εισιτήρια και φτάνοντας πλέον σε σχεδόν 4 εβδομάδες προβολής τα 202.238 εισιτήρια.

Το «Jurassic World: Κυριαρχία» που την περασμένη εβδομάδα στην πρεμιέρα του είχε έρθει 1ο, έπεσε τώρα στην 3η θέση, κόβοντας σε 119 αίθουσες πανελλαδικά, 13.754 εισιτήρια (μία πραγματικά γενναία πτώση σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα) και μέχρι στιγμής σε σχεδόν 2 εβδομάδες είναι στα 64.513 εισιτήρια. Η ταινία συνεχίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare. Πάντως στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες η νέα ταινία του franchise των δεινοσαύρων συνεχίζει την σαρωτική της πορεία έχοντας πλέον φτάσει σύμφωνα με το boxofficemojo.com στα 622,2 εκατ. δολάρια!

Το «Top Gun: Maverick» στο μεταξύ είναι πια μία ανάσα από τα 900 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως (για την ακρίβεια είναι στα 885,2 εκατ.).

Αξίζει τέλος και μία αναφορά στην όμορφη και συγκινητική Γαλλική ταινία «Υψηλή Ραπτική» σε σκηνοθεσία Sylvie Ohayon με μία εξαιρετική Ναταλί Μπάιγ ως βετεράνο ράφτρα στο ατελιέ του οίκου Ντιόρ στο Παρίσι και μία εξίσου καλή Lyna Khoudri ως η νέα, ατίθαση μετανάστρια που κλέβει τσάντες στο μετρό και που θα της δοθεί μία μοναδική ευκαιρία από την Έσθερ (Μπάιγ) να αλλάξει την τύχη και το μέλλον της.

Η ταινία με την θαυμάσια επίσης μουσική του Pascal Lengagne, παίζεται και στην Πάτρα, στην αίθουσα 1 των Odeon Veso Mare, και προσέλκυσε στο 4ήμερο της πρεμιέρας της, σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, περίπου 2.000 σινεφίλ (για την ακρίβεια 1.934).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture