Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Επιτυχημένη η Γιορτή της χαράς «Δείτε τις Μάσκες μας» στα Παλαιά Σφαγεία

Πάτρα: Επιτυχημένη η Γιορτή της χαράς «Δ...

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 - Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 στα Παλαιά Σφαγεία η γιορτή της χαράς «Δείτε τις μάσκες μας» με τη διοργανωτική φροντίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Π.Ε. και της Διεύθυνσης Δ.Ε. (τμήματα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά θέματα).

Η πληθωρική και πολυεπίπεδη εκδήλωση ήταν ο ιδανικός τρόπος για να πέσει η αυλαία των εξαιρετικά επιτυχημένων δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν όλη τη σεζόν στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων συνδυάζοντας τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα για 5500 μαθητές από 81 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σφραγίζοντας με επιτυχία τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος εξήρε τη σημασία του εγχειρήματος και την αξία της συμμετοχής των παιδιών. Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή ευχαρίστησε θερμά τους συνεργαζόμενους φορείς και τόνισε πόσο σημαντική είναι η αγαστή συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον Δήμο Πατρέων για τη διαφύλαξη και ανάδειξη αυθεντικών στοιχείων του Πατρινού Καρναβαλιού και την υπεύθυνη και σωστή μετάδοση τους στα παιδιά. Από την πλευρά τους χαιρετισμούς απηύθυναν ο  υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Βλάχος, εκπροσωπώντας και την υπεύθυνη του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Αχαΐας Ιωάννα Παπαϊωάννου, η υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης  Π.Ε. Αχαΐας Ελένη Αντωνακοπούλου, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Αχαΐας Βασιλικής Μαντζουράτου.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης μάσκας όπου μικροί και μεγάλοι είδαν τις εντυπωσιακές καρναβαλικές μάσκες με έκδηλο τόσο τον καρναβαλικό όσο και τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα, που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και  εκτέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων-καλλιτεχνικών δράσεων των Παλαιών Σφαγείων.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Καρναβαλιού το Θεατρικό Εργαστήρι της Πολυφωνικής-παιδική σκηνή παρουσίασε την παιδική θεατρική παράσταση «Εκτόξευση στη νεραϊδούπολη», βασισμένη στο έργο της Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου, συνοδεία ζωντανής μουσικής κρουστών από τον Γιώργο Λαμπράκο, όπου πλάσματα της στεριάς, της θάλασσας και τ΄ ουρανού «ζωντάνεψαν» επί σκηνής, συστήθηκαν με διαφορετικό τρόπο στους θεατές και ενωμένα φρόντισαν για την ανάπτυξη της Νεραϊδούπολης.

Ακολούθησε το εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο από το 8ο Γυμνάσιο Πατρών που είχε ως πυρήνα το Καρναβάλι και την Τσικνοπέμπτη, με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου και προβολή βίντεο από τα τμήματα των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των εργαστηρίων της σεζόν. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία των νικητών (βραβευμένων) των τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών Αφίσας (κεντρική αφίσα Πατρινού Καρναβαλιού 2022, αφίσα Καρναβαλιού των Μικρών 2022, αφίσα  57ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού), αλλά και των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Comics Εφήβων με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ προβλήθηκαν όλες οι συμμετοχές από τους πανελλήνιους διαγωνισμούς αφίσας και κόμικς.

*Τέλος στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων παρουσιάστηκε η χορευτική παράσταση «Η Ωδή της χαράς» σε χορογραφία Όλγας Σπυράκη.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη κέφι, δημιουργία, καλλιτεχνικό χαρακτήρα που ανέδειξε την καρναβαλική φυσιογνωμία των εργαστηρίων και επιστέγασε τη δημιουργική φετινή πορεία ανανεώνοντας εκ νέου το ραντεβού για μια πιο συναρπαστική συνέχεια το φθινόπωρο, αναφέρει τέλος η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture