Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μπορούμε να παίρνουμε το σκυλάκι μας στην παραλία;- Τι ισχύει με το νέο νόμο και τι πρέπει να προσέχουμε

Πάτρα: Μπορούμε να παίρνουμε το σκυλάκι ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η φιλόζωη Αλεξάνδρα Δημοπούλου

Αλλάζουν τα δεδομένα, βάσει νόμου, σχετικά με το αν τα σκυλάκια μπορούν να βρίσκονται σε παραλίες. Ο νόμος έγινε πιο σαφής και πλέον όλοι γνωρίζουν τι ισχύει. 

Όπως εξηγεί η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, μιλώντας στο thebest.gr, «το τι ίσχυε μέχρι πρότινος, είναι ασαφές. Γενικά ξέραμε ότι μπορούσε κάποιος να πάρει το σκύλο του σε μία οργανωμένη παραλία ή ακόμα και σε παραλίες ανοργάνωτες με λουόμενους, όμως αν κάποιος διαμαρτυρόταν θα έπρεπε να πάρει το σκυλάκι και να το απομακρύνει. Θα έπρεπε να φύγουν. Στο νόμο λοιπόν υπήρχε μία ασάφεια τη στιγμή  που κάποιοι επικαλούνταν μάλιστα και κάποιο κώδικα δημοσίου ναυτικού δικαίου που δεν επέτρεπε ζώα και λούσιμο ζώων σε χώρους λουόμενων. Ήταν ένα περίπλοκο θέμα και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις διαμαρτυριών. Υπήρχαν και άνθρωποι  με καθαρά σκυλάκια που είχαν και βιβλιάριο  τους που δεν γνώριζαν πολλά γύρω από το θέμα, πήγαιναν στην παραλία και έμεναν έκπληκτοι όταν βρίσκονταν μπροστά σε διαμαρτυρόμενους λουόμενους. Απορούσαν για το τι επιτρέπεται και τι μπορούσαν να κάνουν.

Κάποιοι έφταναν μέχρι και στις λιμενικές αρχές για να καταγγείλουν και γενικώς πολλοί ήταν μπερδεμένοι. Οι περισσότεροι επέλεγαν να πάρουν σε παραλίες που ήξεραν ότι δεν θα ενοχλήσουν. Πλέον ο νόμος είναι σαφής και λέει ότι επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, και στη θάλασσα. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική η χρήση του λουριού. Στις οργανωμένες παραλίες, επειδή υπάρχει προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται μόνο οι σκύλοι βοηθείας, διευκρινίζει ότι επιτρέπεται εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη που έχει τοποθετηθεί από αυτόν που εκμεταλλεύεται την παραλία. Εκτός θάλασσας πάντα υπάρχει η χρήση λουριού και αυτό είναι κατανοητό- αποδεκτό.

Ο νέος νόμος προσπαθεί να λύσει όλα τα θέματα οπότε θα έμπαινε και σε αυτό γιατί είναι ένα κοινωνικό ζήτημα. Δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί ο νόμος και θεωρούμε ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές ώστε να μην υπάρχει καμία διένεξη. Είναι πιο σαφής.  Νομίζω ότι τελευταία όλο και περισσότεροι βλέπουν θετικά το να πηγαίνει κάποιος στην παραλία με το σκυλάκι του ως μέλος της οικογένειας τους. Ειδικά η νεότερη γενιά δεν αντιδρά αρνητικά. Θυμάμαι ένα φίλο που πήγαινε το γέρικο σκυλάκι του να χαρεί το μπάνιο στη θάλασσα, το τελευταίο του καλοκαίρι…».

Τι πρέπει να προσέξουμε για την υγεία του σκύλου μας στην παραλία

«Επειδή οι πατούσες στα σκυλάκια είναι πολύ ευαίσθητες στην καυτή άμμο θα πρέπει να υπάρχει προσοχή. Μπορεί να έχει πρόβλημα αν περπατήσει πάνω. Χρειάζονται και πολύ νερό τα σκυλάκια στην παραλία. Τα σκυλιά επίσης δεν αντέχουν τη θερμοκρασία που αντέχει άνθρωπος. Λίγο λεπτά μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο το καλοκαίρι μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο» λέει η Αλεξάνδρα Δημοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις