Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

MasterChef 2022 τελικός: Νικητής ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο «σωσίας» του Άκη Πετρετζίκη

MasterChef 2022 τελικός: Νικητής ο Παναγ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ένας μαραθώνιος τελικός με καλεσμένη την κορυφαία Βρετανή chef, Clare Smyth, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο να παίρνει τον τίτλο του MasterChef 2022 και το έπαθλο των 50.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στο live κομμάτι του παιχνιδιού. 

Ο εξώστης του πλατό γέμισε με τους παλιούς παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής και τους στενούς συγγενείς των παικτών, που προσπάθησαν να φέρουν τύχη και να δώσουν συμβουλές στους δύο φιναλίστ. Η Καλλιόπη Μπεζαντέ και ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος έβαλαν τα δυνατά τους ν' αντιγράψουν το πιάτο της Clare Smyth, η οποία έδωσε συμβουλές ζωής και συγκίνησε τους κριτές και τους συμμετέχοντες στο MasterChef, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ στον τελικό μαζί με δύο καταπληκτικούς υποψήφιους. Είναι μια τόσο συναρπαστική ημέρα και για τους δυο σας και ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο δύσκολος ο διαγωνισμός, οπότε εγώ αν ήμουν στη θέση σας τώρα... σας παρακαλώ ευχαριστηθείτε το γιατί δουλέψατε πολύ σκληρά για αυτό» ανέφερε η Clare Smyth. 

 

 

 

Το πιάτο της guest chef ήταν ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα. Η σεφ αποκάλεσε το συγκεκριμένο «Πιάτο του Ωκεανού», αφού όπως είπε, προέρχεται και η ίδια από νησί. Καλλιόπη και Παναγιώτης συμφώνησαν μαζί της ότι παρότι μοιάζει ένα απλό πιάτο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με πολλές παρασκευές, χαρακτηρίζοντας το πιάτο της σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, από τη μία πάω στους δικούς μου ανθρώπους από την άλλη δε θα μαγειρέψω ξανά στο MasterChef. Το σημερινό μου μενού το εμπνεύστηκα από τα μαγειρικά μου βιώματα. Τα πήγα περίφημα με το γλυκό. Ήταν από τα γλυκά που ήξερα. Παλιά έβλεπα το MasterChef απέξω και τώρα είναι εγώ αυτός που πάω στον τελικό. Ελπίζω να κερδίσω, αλλά είμαστε όλοι κερδισμένοι» είχε δηλώσει ο Παναγιώτης πριν από την τελική δοκιμασία. Είκοσι τέσσερις υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό «μαραθώνιο» του φετινού MasterChef, αλλά ο 28χρονος παίκτης από τη Μάνη ήταν αυτός που κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση και ν' ανταπεξέλθει με επιτυχία σε κάθε απίθανα απαιτητική μαγειρική δοκιμασία.

Ο Παναγιώτης είναι λάτρης του κρος φιτ και θα ήθελε ν' ανοίξει κάποια στιγμή το δικό του εστιατόριο. Στο παιχνίδι κατάφερε να ξεχωρίσει, με τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και με την ομοιότητά του με τον Άκη Πετρετζίκη, κάτι το οποίο είχε σχολιάσει πρώτος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Για την πορεία του στο MasterChef θα προσπαθούσε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στις μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις, που τον περίμεναν παραμένοντας ταπεινός και ψύχραιμος και πάντα προσηλωμένος στο στόχο του. Κάτι που, όπως φάνηκε, το πέτυχε!

Του αρέσει να χαμογελά πάντα και παντού και πιστεύει πολύ στη θετική ενέργεια, ενώ δεν αφήνει τίποτα να του χαλάσει τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τις κάμερες την προσωπική του ζωή, ωστόσο, η δοκιμασία για το έπαθλο των 10.000 και του Silver Award στάθηκε αφορμή για αποκαλύψεις. «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πάρω το πρόσωπο και να φύγω διακοπές. Θα χαλάσω τα 8 από τα 10 χιλιάρικα. Δεν με νοιάζει, είμαι έτσι κουβαρντάς. Τα πληρώνω τα γούστα μου ρε παιδί μου, θέλω να τα χαλάσω όλα. Με τα υπόλοιπα 2 χιλιάρικα θα κρατήσω την παρέα μου από το MasterChef και θα πάμε να κάνουμε ένα φοβερό πάρτι prive σε μια βίλα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight