Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αίγιο: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Αίγιο: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την έναρξη του 1ου...

Την όμορφη βραδιά παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής, Αλεξάνδρα Αϊδίνη -Παρέστησαν & οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας και Τάκης Παπαδόπουλος

Με μια λαμπρή τελετή, στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου στο Αίγιο, έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 το βράδυ η έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Σε έναν τόπο που έχει μείνει στην πολιτιστική ιστορία ως ένα από τα πεδία δράσης και κινηματογράφησης του σπουδαίου και βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή του κινηματογράφου με σημείο αναφοράς τον σπουδαίο δημιουργό και με το βλέμμα στραμμένο στις σύγχρονες δημιουργίες ανήσυχων κινηματογραφιστών.

Την βραδιά παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής, Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο στην τηλεοπτική σειρά «Ψέματα» μαζί με τον Χρήστο Λούλη), ενώ έγινε παρουσίαση του προγράμματος και των κριτικών επιτροπών από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ανδρέα Άννινο. Για το Φεστιβάλ μίλησαν  η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και του Φεστιβάλ Μαρία Τσουκαλά, ο συντονιστής του φεστιβάλ Θοδωρής Πανουτσόπουλος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Ψαρράς και Παναγιώτης Δενδραμής.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας  Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πατρινός πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Βαγγέλης Πολίτης και η αντιπρόεδρος της ΟΚΛΕ Μαρία Λεγάκη.

Η Μαρία Τσουκαλά ανέφερε πως «το Αίγιο είναι μία κινηματογραφική πόλη που θέλουμε να της δώσουμε την θέση που της αξίζει». 

«Ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την περιοχή μας και αυτό το Φεστιβάλ φιλοδοξούμε να γίνει Φεστιβάλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι αφιερωμένο στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο γιατί είναι μεγάλη η έλλειψη που έχουμε αυτή την δεκαετία-φέτος κλείνει δέκα χρόνια απουσίας- γιατί έχουμε όλοι μας έρωτα για την πόλη του Αιγίου και την Αιγιάλεια. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Αγγελόπουλος έδειξε ότι το Αίγιο είναι μία κινηματογραφική πόλη που εμείς θέλουμε να της δώσουμε την θέση που της αξίζει. Παρ’ όλο που οι ταινίες του είχαν μια γλυκιά μελαγχολία έδειχναν στο βάθος πάντοτε τον ήλιο, το φως, τον στόχο.  

Βάζουμε υψηλούς στόχους και θέλουμε να μας βοηθήσετε και δεν το λέω μόνο στους επώνυμους και σε αυτούς που εκπροσωπούν κάποιους θεσμούς αλλά το λέω κυρίως στην κοινωνία, στους ανθρώπους που αγαπάω, που τους βλέπω και τους ξέρω τόσα χρόνια και που όλοι έχουμε νομίζω το ίδιο πάθος, την ίδια ανυπομονησία να δούμε ηλιόλουστο και πολύ φωτεινό το Αίγιο».  

Παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε την αμέριστη υποστήριξη της δημοτικής αρχής σε τέτοιες προσπάθειες και επεσήμανε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το ντόπιο δυναμικό, υπογραμμίζοντας πως «ο κινηματογράφος είναι ένας σοβαρός παράγοντας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι». 

«Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. θέλει να δώσει τη δυνατότητα, αφενός μεν της αναψυχής, αφετέρου της ανάτασης του πνεύματος. Ο κινηματογράφος έτσι όπως τον εμπνεύστηκε η πρόεδρος και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. είναι ένας σοβαρός παράγοντας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ταυτοχρόνως να μπορούμε συναναστρεφόμενοι ο ένας τον άλλο, να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά να έχουμε και την αναψυχή. Κυρίως όμως να έχουμε την δυνατότητα, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, να έχουμε έναν πλούτο που θα μας δώσουν οι εικόνες από τις ταινίες και το Φεστιβάλ που είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει και θα γίνει θεσμός. Είναι ευτυχισμένος που ξεκίνησε στην δική μας θητεία και από την πλευρά του δήμου είναι περιττό να πω ότι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται την αμέριστη υποστήριξη. Παράλληλα χαίρομαι γιατί βλέπω ότι η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. δεν στηρίζεται μόνο στην βοήθεια της δημοτικής αρχής, η οποία είναι αυτονόητη, αλλά ταυτοχρόνως προσπαθεί και γι’ άλλες παράλληλες βοήθειες όπως είναι οι χορηγοί και συγχαρητήρια γι’ αυτό.  

Θα ήθελα σαν σκέψη, σαν πρόταση, το ντόπιο δυναμικό, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο, να βρούμε την ευκαιρία να το έλξουμε. Πολλές φορές βρίσκουμε ποιοτικούς παράγοντες έξω από την γειτονιά μας, να δώσουμε λοιπόν και στη γειτονιά μας την ευκαιρία σε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, να γίνουν δέντρα και να καθίσουμε και εμείς και τα παιδιά μας κάτω από απ’ αυτό το μεγάλο δέντρο του πολιτισμού».  

Στην τελετή έναρξης έδωσαν το παρών οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Δ.Ε. Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης (Τάκης) Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Μαρία Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραίσκος, Βασίλης Χριστόπουλος, Διαμάντω Καρτσωνάκη, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και ο πρόεδρος του Ν.ΠΔ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» Τάκης Ανδριόπουλος.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Αιγίου έγινε η παρουσίαση των δράσεων και ακολούθησε συναυλία με την εξαιρετική Έλλη Πασπαλά και τον πιανίστα Τάκη Φαραζή. 

Έως τις 19 Ιουνίου, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα υποδέχεται δημιουργούς, επαγγελματίες, θεατές σε μια γιορτή της έβδομης τέχνης με προβολές σημαντικών μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο.

*Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος», πραγματοποιείται σε διοργάνωση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Χρυσό Χορηγό την Ολυμπία Οδό. Χορηγοί προϊόντων Μπύρα Μάμος και Οινοποιείο Κανακάρη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτ. εδώ, Φωτογραφικό Άλμπουμ Έναρξης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες του Φεστιβάλ και τις κριτικές επιτροπές: https://www.aigiofilmfestival.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture