Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αχαιός Ανδρέας Λοβέρδος για το επεισόδιο με τον Ακάρ: «Ήρθε με απρέπεια και διάθεση να προκαλέσει επεισόδιο»

Ο Αχαιός Ανδρέας Λοβέρδος για το επεισόδ...

Τι δήλωσε

Εξοργισμένος με την συμπεριφορά του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος μαζί με τους βουλευτές Σπήλιο Λιβανό και Μανούσο Βολουδάκη από τη ΝΔ και την Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες στο επεισόδιο. 

Ο κ.  Λοβέρδος ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και μας περιέγραψε όλα όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον Ακάρ και απέναντί του τους Έλληνες βουλευτές να αντικρούουν τα όσα υποστήριξε κατηγορώντας την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία, όταν έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αλλά και θέμα  χωρικών υδάτων. Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα αποκάλυψε ότι το επεισόδιο που προκάλεσε ο Ακαρ ήταν εμφανώς στημένο, ενώ χαρακτήρισε την στάση του απρεπή.

«Σε πολυμερή συνάντηση της κοινοβουλευτικής συνάντησης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, με απρέπεια και με διάθεση να προκαλέσει επεισόδιο ο τούρκος Υπουργός Άμυνας απευθύνθηκε σε ένα πολυμερές ακροατήριο μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, μετατρέποντάς το σε διμερές. Επιτέθηκε στην Ελλάδα με όλα τα επιχειρήματα που ακούμε το τελευταίο διάστημα και άρχισε να παίρνει απαντήσεις από εμάς που είμασταν εδώ με πρώτο τον κ. Λιβανό που είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο οποίος του απάντησε. Η απάντηση του Λιβανού «ερέθισε» τον Ακάρ που έγινε ακόμα πιο επιθετικός και αφού πήραν τον λόγο συνάδελφοι από άλλες χώρες μετά πήρε τον λόγο ο Μανούσος Βολουδάκης και έγινε ακριβώς το ίδιο»,  λέει ο κ. Λοβέρδος.


Και συνεχίζει: «Μετά την παρέμβαση του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διέκοψε την διαδικασία είπε ότι έχει ταξίδι και πρέπει να φύγει και καθώς διέκοψε την διαδικασία δεν πρόλαβα να κάνω την παρέμβασή μου». 

Στο σημείο αυτό ο κ.Λοβέρδος αποκαλύπτει ότι ο Ακάρ έμεινε στο ξενοδοχείο τουλάχιστον 1,5 ώρα ακόμα. «Δηλαδή», μας είπε, «ήρθε και με απρέπεια δημιούργησε και προκάλεσε επεισόδιο». 

Για το αν και ο ίδιος, ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθύνθηκε στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα μας είπε: «Εγώ όχι. Δεν το καταδέχομαι αυτό. Δεν είχα κάτι να του πω. Αυτά που είχα να του πω αφορούσαν την διεθνή δικαιοδοσία των δικαστηρίων. Ήθελα να του κάνω ερωτήσεις στο πνεύμα αυτών που έλεγε και δεν θα καταδεχόμουν αυτό ποτέ να το κάνω προφορικά και στο όρθιο. Δεν έλεγε την αλήθεια όταν είπε ότι έπρεπε να φύγει αμέσως αφού έμεινε στο ξενοδοχείο 1,5 ώρα άρα ψευδώς και προσχηματικά επικαλέστηκε το ταξίδι. Το έκανε επίτηδες». 

Κοιτούσαν με απορία οι ξένοι βουλευτές
Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασαν βουλευτές από άλλες χώρες μπροστά σε αυτό το θέαμα ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τα είχαν περίπου χάσει. «Κοιτούσαν με απορία γιατί αυτά δεν συνηθίζονται. Είναι και η φιλοξενούσα χώρα η Τουρκία αυτής της διοργάνωσης. Ήταν απαράδεκτο. Εγώ τόσα χρόνια είμαι μέλος στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ και ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Φυσικά οι Έλληνες δεν το έχουν κάνει και ποτέ υπουργός άλλης χώρας δεν έχει προκαλέσει τέτοιο επεισόδιο». 

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις