Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Πάρο: Καλύτερη η εικόνα, φόβος μη φτάσει σε πευκοδάσος

Φωτιά στην Πάρο: Καλύτερη η εικόνα, φόβο...

Περιμένουν τα Canadair

Ο αέρας από βόρειος «γύρισε» σε νοτιά και η φωτιά που ξέσπασε χθες (13.06.2022) το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, στην Πάρο, ελέγχεται μεν αλλά οι αρχές περιμένουν και τα δυο Canadair για να επιχειρήσουν και να κρατήσουν την πυρκαγιά μακριά από το πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας στον Μώλο της Πάρου. Ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την ελέγξουν, αλλά βρίσκεται κοντά στο πευκοδάσος και στο νησί περιμένουν τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρήσουν για να μην αναζωπυρωθεί η φωτιά και απειλήσει το πευκοδάσος. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στην Πάρο, στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίο, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερο. Η πυρκαγιά κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

 

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις και δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα.

Χάρη στις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών δεν απειλήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίνου, όπου πάντως δεν μένουν μοναχοί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχείρησαν αρχικά 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετείχαν, επίσης, στην προσπάθεια κατάσβεσης και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις