Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει την Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος ο ναός της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα

Πανηγυρίζει την Κυριακή και τη Δευτέρα τ...

Την Δευτέρα το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Κυριακή της Πεντηκοστής είναι αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και είναι μεγάλη εορτή και στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα γίνει και η ακολουθία της γονυκλισίας με τα θεάρεστα λόγια για τις ψυχές των τεθνεώτων. Ακολουθεί τη Δευτέρα η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμώντας την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα που ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού, οι οποίοι στη συνέχεια ξεχύθηκαν στα πέρατα της οικουμένης να διδάξουν τον λόγο του Ευαγγελίου.

Στην Πάτρα την Κυριακή και τη Δευτέρα 13/6, του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Τριάδος Πατρών και στον ομώνυμο ιερό ναό λίγο πιο κάτω από την πλατεία Βουδ, την Κυριακή το πρωί στη Θεία λειτουργία και στον εσπερινό της γονυκλισίας θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές που θα κηρύξει και το θείο λόγο. Να σημειώσουμε πως η έξοδος της ιεράς εικόνας για προσκύνημα από τους πιστούς θα γίνει στο Σάββατο 11/6 στις 11 το πρωί.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 12/6 στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος και θ’ ακολουθήσει στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος το πρωί στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα της Δευτέρας στις 7 θα γίνει ο μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση καθώς και η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδας στους γύρω δρόμους και συγκεκριμένα στις οδούς Αγ. Τριάδος, Σμύρνης, Ιεροθέου, Παναχαικού, Βορείου Ηπείρου, Δάμωνος, Αγ. Τριάδος και εν συνεχεία κατάληξη στον ιερό ναό.

Να προσθέσουμε πως πανηγυρίζει και ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα αλλά και στον Αλισσό.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις