Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2023

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε και επίσημα την υπ...

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης δεν έχει ορίσει ακόμη υποψήφιο - Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να ηττηθεί

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η υποψηφιότητά του ήταν αναμενόμενη. Ο ίδιος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

«Ε ναι, το λέω: ο υποψήφιος τη συμμαχίας του Λαού είναι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε από τη Σμύρνη, αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του, του AKP, με το εθνικιστικό MHP. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε με χειροκροτήματα και συνθήματα από στελέχη του κόμματός του.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου του 2023. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Σταμάτα τις υπεκφυγές (…) Δεν μπορείς πια να αναβάλεις το θέμα της υποψηφιότητάς σου».
Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από έξι κόμματα, δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο από το ινστιτούτο Metropoll, ο Ερντογάν, που κυβερνά συνεχώς την Τουρκία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος, θα μπορούσε να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών από πολλούς πιθανούς αντιπάλους του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις