Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το Δημοτικό θερινό θέατρο που γειτνιάζει με το πάρκινγκ στο Παμπελοποννησιακό

Πάτρα: Τέλος της άλλης εβδομάδας θα είνα...
Μαρτάτος Tάκης

Η πρώτη παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο χώρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2022 θα είναι 28/6 οι "Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα" των Ρέππα - Παπαθανασίου

Εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει να έρχονται δελτία Τύπου θιάσων που θα καταφθάσουν στην Πάτρα για να παρουσιάσουν παραστάσεις τους και η πρώτη πληροφορία που αναφέρουν είναι ο χώρος διεξαγωγής που δεν είναι άλλος από το Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πατρέων. Η εύλογη απορία κάποιου είναι πότε αλήθεια η Πάτρα απέκτησε επιτέλους το πολυπόθητο Δημοτικό Θερινό Θέατρο μιας και όλοι γνωρίζουν πως πέρα από το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο που φέτος έκλεισε για να γίνουν εργασίες, η πόλη δεν διαθέτει οργανωμένο καλοκαιρινό θέατρο και ας είχαν κατά καιρούς ακουστεί φιλόδοξα σχέδια πως θα φτιαχνόταν στην Αγυιά ή η περσινή προσπάθεια που στέφθηκε με σχετική επιτυχία και ήταν η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης Θάνος Μικρούτσικος στην Ακτή Δυμαίων όπου ωστόσο και εδώ θα γίνουν φέτος εργασίες.

Η λύση ανάγκης  βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης που γειτνιάζει με το Παμπελοπονησιακό στάδιο που είναι δημοτικός χώρος, επί της οδού Ιωάννη Ρίτσου και εκεί όπως πληροφορηθήκαμε έχει ήδη ξεκινήσει η διαμόρφωση για να μετατραπεί σε θερινό θεατρικό χώρο, με τα συνεργεία του Δήμου να αναμένεται να μπουν την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να τοποθετηθούν οι κερκίδες και οι καρέκλες αλλά και η σκηνή. Όπως μάθαμε, ήδη γίνεται και διαγράμμιση για τους διαδρόμους, τους χώρους των καθήμενων και το χώρο της σκηνής.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη που την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι, στην «Ιχθυόσκαλα», στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ανέφερε στο thebest.gr ότι «διαμορφώνουμε το χώρο κάνοντας το καλύτερο δυνατό ώστε να είναι έτοιμος έως το τέλος της άλλης εβδομάδας».

Το καινούριο θέατρο θα έχει χωρητικότητα 1200 ατόμων και όπως πληροφορηθήκαμε, η πρώτη εκδήλωση που θα φιλοξενήσει και με την οποία ατύπως θα εγκαινιαστεί, θα είναι η θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Δημήτρη Μαυρόπουλο το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2022.

Το ενδιαφέρον και η περιέργεια του κόσμου σίγουρα είναι μεγάλη, πάντως το ευχάριστο είναι πως ο νέος θεατρικός χώρος του Δήμου είναι σε ένα σημείο που θα βολεύει τον κόσμο από πλευράς συγκοινωνίας αν και κακά τα ψέματα δεν είναι στο κέντρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έχει πάντως ξεκινήσει ενώ η επίσημη πρεμιέρα του έχει οριστεί να γίνει στο Κάστρο του Ρίου στις 25 Ιουνίου 2022 με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης με διευθυντή τον Benjamin Zander.

Επίσης το 3ήμερο Τζαζ μουσικής που για χρόνια γινόταν στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα πάει και φέτος όπως και πέρυσι στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων και προγραμματίζεται για τις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2022.

Από χώρους όπως πληροφορηθήκαμε, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας θα έχει αρκετούς. Εξάλλου είναι ένα καλοκαίρι το φετινό, ελεύθερο από περιορισμούς που υπήρχαν λόγω της πανδημίας και οι θίασοι που βγαίνουν περιοδεία ξεπερνούν τους 50!

Στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας αναμείνατε σίγουρα την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με την Έλλη Τρίγγου στις 16 Ιουλίου αλλά και τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου και τη Γιώτα Νέγκα, με την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη και τον «Φιλοκτήτη» με τους Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα και Γιώργο Αμουτζά, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκι όπου στο χορό υπάρχει και Πατρινή συμμετοχή, ο ταλαντούχος ηθοποιός Μάρκος Γέττος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture