Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καστρίτσι: Τρομαγμένοι οι κάτοικοι -Νεκρή αλεπού στην πηγή που δίνει πόσιμο νερό

Καστρίτσι: Τρομαγμένοι οι κάτοικοι -Νεκρ...

Κρούσματα γαστρεντερίντιδας και πυρετού

Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι του Άνω Καστριτσίου μετά τον εντοπισμό της νεκρής αλεπούς στην πηγή με αυλακόνερο από όπου παίρνει νερό και το πάει στη δεξαμενή από όπου πίνουν οι κάτοικοι νερό.

Η αλεπού, όπως έγραψε το thebest.gr κανείς δεν ξέρει πόσες ημέρες ήταν εκεί και πόσο έχει επηρεάσει το πόσιμο νερό ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και για περιστατικά γαστρεντερίτιδας.

Πάτρα: Ξεσηκωμός στο Άνω Καστρίτσι- Βρέθηκε ψόφια αλεπού στην πηγή από όπου σωλήνας παίρνει πόσιμο νερό- ΦΩΤΟ

Μιλώντας στο thebest.gr, o Διαμερισματικός Σύμβουλος Άνω Καστριτσίου, Αντώνης Κόλλιας, σχετικά με το θέμα, αναφέρει:  «Δυστυχώς εν έτη 2022 ασχολούμαστε ακόμα με αυτό που κάποιοι θεωρούν δεδομένο εδώ και αιώνες. .. το καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό. Είναι κρίμα, οι αγώνες που έχουμε κάνει μαζί με τους απλούς κατοίκους κατά κύριο λόγο , να μην έχουν δικαιωθεί ακόμη και η ΔΕΥΑΠ να συνεχίζει τις παροδικές ενέσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα . Το χθεσινό περιστατικό, όπου βρέθηκε ένα κουφάρι ζώου στο σημείο που η ΔΕΥΑΠ ανεξέλεγκτα , παράνομα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας αντλεί το αρδευτικό νερό στην δεξαμενή , έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών περιστατικών, επικίνδυνων για την δημόσια υγεία των κατοίκων του χωριού . Ήδη τις τελευταίες μέρες έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά αδιαθεσίας και γαστρεντερίτιδας μεταξύ των κατοίκων. Απαιτούμε την άμεση επέμβαση των αρμοδίων αρχών· να κοπεί εδώ και τώρα η παροχή νερού από το εκτεθειμένο αρδευτικό αυλάκι , να καθαριστούν και να βελτιωθούν οι κεντρικές υδρομαστεύσεις της δεξαμενής και να φτιαχτεί μια μεγαλύτερης χωρητικότητας δεξαμενή στο κέντρο του χωριού, ώστε να έχουμε το αυτονόητο. Καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις