Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αδιανόητο! Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού Πάτρα, ζητάει… ιδέες για τη σχεδίαση καρναβαλικών αρμάτων μέσω πανελλήνιου διαγωνισμού!

Αδιανόητο! Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Το θέμα θα μπει στην επόμενη συνεδρίαση του Καρναβαλικού Οργανισμού

Θα μπορούσε να είναι φάρσα, αλλά δεν μοιάζει με τέτοια αν και θα έπρεπε. Αποτελεί μέρος μιας νέας ακατανόητης καρναβαλικής πραγματικότητας που δεν φαίνεται να εδράζεται (ή δεν θα έπρεπε να εδράζεται) σε κάποια προφανή αναγκαιότητα.

Στην τακτική συνεδρίαση του Καρναβαλικού Οργανισμού που έχει οριστεί για την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 μέσω τηλεδιάσκεψης, υπάρχει ένα θέμα που προκαλεί αν μη τι άλλο τεράστια ερωτηματικά. Είναι το υπ΄αριθμόν 3 θέμα υπό τον τίτλο "Έγκριση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων του Π.Κ. 2023" με εισηγήτρια την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ήρα Κουρή.

Η αφετηρία και ο προορισμός του καρναβαλιού στην Ελλάδα, η πόλη που διαθέτει ένα καρναβαλικό εργαστήριο το οποίο εξάγει τεχνογνωσία ως προς την κατασκευή των αρμάτων σε άλλες πόλεις της χώρας, αναζητά ιδέες για άρματα μέσω πανελλήνιου καρναβαλικού διαγωνισμού.

Aντί να εξάγει εικόνες και ιδέες, αναζητά …εισαγωγή σαν να πρόκειται για καρναβάλι νέας κοπής που χρήζει βοηθείας για την διεξαγωγή του μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής σιωπής και απουσίας κατά τη διάρκεια των οποίων θα έπρεπε να έχουμε… συνωστισμό ιδεών  προτάσεων και σχεδίων.

H πόλη των χιλιάδων καρναβαλιστών που κράτησαν όρθιο το καρναβάλι ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, αντί να συζητά με τους δικούς της, αποδεδειγμένα  ανεξάντλητους σε ιδέες και προτάσεις γνώστες του μεγαλύτερου θεσμού της, ψάχνει το… θησαυρό σε πανελλήνιους «φωτιστές».

Όσο και να  καταβληθεί προσπάθεια να παρουσιαστεί  όλο τούτο ως εξωστρέφεια, (είναι το πλέον πιθανό) ή και ως πρωτοπορία, δεν παύει να είναι μια κραυγαλέα οπισθοχώρηση της Πάτρας που έχει το know how  υπέρ –γύρευε τίνος- … εξαγωγέα γνώσης που ήδη διαθέτουμε.

Είναι σαν να κάνει η Θεσσαλονίκη πανελλήνιο διαγωνισμό για το πώς θα κάνει ΔΕΘ. Και είναι λυπηρό. Τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις